SON DAKİKA
Tarih : 2017.02.09 02:12:05

Uçağını Evinin Önüne Perk Ediyor

Ünlü aktör John Travolta'nın Florida'da bulunan malikanesinde uçaklarını park edebileceği özel alan bulunuyor. 1954 doğumlu ünlü aktör ve yapımcı John Travolta aynı zamanda da sertifikalı bir özel pilot. John Travolta ilk uçuşunu 1970’de gerçekleştirdi. Qantas havayollarının “gezici temsilcisi” de olan John Travolta, Boeing 707 tipi özel uçağıyla 10 ülkede toplam 13 kenti ziyaret etti.

Travolta ve eşi Kelly Preston, kısa sürede dünyaya 'erişebilmek' istedikleri için konaklarının etrafını jetlerin ve uçakların boyutlarına göre tasarladı. John Travolta’nın evi Florida, Ocala’da bulunan özel bir havaalanı olan Greystone Havaalanı içinde yer alıyor. Tek motorlu uçakların yanı sıra özel iş jeti ve Boeing 707’si dahil toplam 5 uçağa sahip olan Travolta'nın uçaklarını evinin önüne park edebilmesi için özel bölümler bulunuyor. Ünlü aktörün göz bebeği ise Boeing 707-138B tipi uçağı. Eski bir Qantas Havayolları uçağı olan 707, 2002 yılından beri John Travolta’nın. Uçağın yeni sahibi Travolta olduktan sonra kabin tıpkı özel jetler gibi restore edilmiş. Travolta "Şimdi, oyunculuğa ek olarak yeni meslek edindim, çünkü çalışmadığınızda da yapmanız gereken şeyler olmalı" diye konuştu.

Travolta'nın eşi Kelly Preston, "John'un her zaman ön bahçesinde uçaklara sahip olmak rüyasıydı. Akşam yemeğine gitmek istediğinde yapmanız gereken tek şey kapıyı açıp dışarı adım atmaktı." diye konuşmuştu. Lüks malikanede 16 araçlı bir otoparkta yer alıyor. Pulp Fiction ve Gres gibi filmleriyle tanınan Travolta, servetinin büyük bir kısmını evi için harcamış. 2010 yılında kendi kullandığı özel uçağıyla haiti depremzedelerine dört ton gıda, ilaç ve tıbbi malzeme taşımıştır.

2007 yılında büyük uçakların pisti kullanmasına izin verilmemesi üzerine dava açan Travolta evini yaptırırken havaalanını kullanabileceğinin teminatını aldığını söylemişti. Ancak, pist sahipleri, büyük uçağını sık kullanan Travolta'ya "Pist kötüleşiyor ve artık güvenli değil." eleştirisinde bulunmuştu. John Travolta'nın evi uydu üzerinden böyle görünüyor.

Yazarlar