SON DAKİKA
Tarih : 2022.11.11 14:16:01

Uçak Bileti Fiyatları Çok Düşük, Çok Daha Yüksek Olması Lazım

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Nane, personel hariç diğer maliyet kalemlerinin döviz bazlı olduğunu belirterek, "Bilet fiyatları yükseldi algısı yanlış, şu anda uçak bileti fiyatları çok düşük, daha yüksek olması lazım" dedi.

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, katıldığı bir televizyon programında bilet fiyatlarının yükseldiğine dair yanlış bir algı olduğunu şu anki fiyatların çok düşük olduğunu söyledi.

Uçak biletinde tavan fiyatın 1100 TL olduğunu hatırlatan Nane, “Pegasus olarak bizim ortalama fiyatımız KDV ve vergi hariç 550 TL civarında. Şu anda fiyatlar çok düşük, daha yüksek olması lazım. Havayollarının personel hariç bütün giderleri döviz bazlı. Böyle baktığınız zaman zararı en aza indirmek için Türkiye’deki havayolları yurt içerisindeki hatlarını belirli oranda azalttı” dedi. Pegasus olarak yurt içerisinde 356 gün uçulan bir hatta maliyetlerin karşılanması için uçak doluluk oranının yüzde 85 olması gerektiğini de ifade eden Nane, “Daha yüksek doluluk oranı olursa kâr ediyorsunuz. Durum böyle” dedi.

Yazarlar