SON DAKİKA
Tarih : 2019.07.24 14:41:16

Uçak Bileti Fiyatları Katlandı

Turizmde rekor üstüne rekor kırılırken, uçak bilet fiyatları da katlandı. Kurban Bayramı döneminde, ekonomi sınıfı direkt uçuş bilet fiyatlarının, Bodrum, Antalya, İzmir, Çeşme, Dalaman tatil beldelerinin yanı sıra Trabzon, Diyarbakır, Erzurum gibi lokasyonlarda 300 ila 450 TL arasında değişmesi, bunun aktarmalı uçuşlarda 700 liraya kadar yükselmesi vatandaşların tepkisini çekti.

Bayram ve tatil günleri bilet fiyatlarının aşırı yükselmesini önlemek için hayata geçirilen tavan fiyat uygulaması da delindi. 700 TL'lere kadar çıkan ekonomi sınıf bilet fiyatları Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen 352 TL'lik tavan fiyatı da Kurban Bayramı'ndan önceki haftada ikiye katladı.

Yüksek bilet fiyatları sadece bayram dönemiyle sınırlı kalmadı. Özellikle Bodrum, Antalya, İzmir, Çeşme, Dalaman gibi tatil bölgelerinde ağustos sonuna kadar, perşembe ve cuma günleri, ekonomi sınıfı direkt uçuşlarda bilet fiyatları 210 ila 414 lira arasında değişiyor. Bu oran aktarmalı uçuşlarda 650 TL'yi bulurken, havayolu şirketleri tavan fiyatın yukarı çekilmesini istedi.

Yazarlar