SON DAKİKA
Tarih : 2020.06.20 01:41:52

Uçak Bileti Olanlar Kısıtlamadan Muaf Olacak

THY ve Pegasus, sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili açıklama yaptı. Uçakla seyahat edecek yolcular LGS ve YKS’nin yapılacağı 20, 27 ve 28 Haziran tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak. Milyonlarca öğrenci 20, 27 ve 28 Haziran’da yapılacak LGS ve YKS sınavlarında ter dökecek.

İçişleri Bakanlığı, öğrencilerin rahatça sınav yerlerine gidip gelebilmeleri için 3 gün için belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyurdu. Sokağa çıkma kısıtlaması beraberinde uçak bileti olanların kısıtlamadan muaf olup olmadığı sorusunu getirdi. Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada, bileti olan yolcuların kısıtlama süresinde de seyahatlerini gerçekleştirilebileceği belirtildi.

Biniş kartı veya bilet çıktısı gerekiyor 20, 27 ve 28 Haziran’daki LGS ve YKS sınavları nedeniyle 81 ilde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı hatırlatılarak, “Kısıtlama süresince yurt içi ve yurt dışı uçuşu olan misafirlerimiz; yapılacak kontrollerde uçuşa dair belge (mobil biniş kartı veya bilet ekran görüntüsü) ibraz ederek ulaşımlarını gerçekleştirebileceklerdir” denildi. Pegasus Hava Yolları da LGS ve YKS sebebiyle uygulanacak sokağa çıkma yasağından uçuşu bulunan yolcularının muaf olduğunu duyurdu.

Açıklamada, “Uçuşu olan misafirlerimiz mobil uçuş kartı, bilet görüntüsü gibi uçuşu olduğuna dair bir belge ibraz ederek seyahat edebilirler. Misafirlerimizin mutlaka geçerli HES kodları olmalıdır. Seyahatinizi sorunsuz gerçekleştirmek için mutlaka online check-in yapmanızı öneririz” ifadelerine yer verildi.

Yazarlar