SON DAKİKA
Tarih : 2020.11.25 17:57:41

Uçak Kabinindeki Bu Siyah Üçgenin Ne Anlama Geldiğini Biliyormusunuz?

Airbus tarafından üretilen uçakların yolcu kabin duvarındaki küçük siyah üçgenin farkına vardınız mı?

Peki, bu üçgen ne yapıyor, biliyor musun?

Bazıları bu noktanın uçağın dengesi ile ilgisi olduğunu söylüyor. Bir başka görüşe göre ise kaza anında kapılar açılmadığı takdirde kurtarma ekipleri bu noktada uçağın gövdesini keserek yolcuları tahliye edecek. Yine bir başka teoride, uçuş görevlilerinin uçuş sırasında ikram hizmeti vermeye başladıklarında, bu noktanın olduğu koltuğu başlama noktası olarak aldıkları iddia ediliyor.

Uçak Kabinlerinin Duvarındaki Siyah Üçgen Nedir?

Yukarıda listelenen şeylerin hiçbiri siyah üçgenin gerçek işlevini açıklamıyor. Aslında bu küçük siyah üçgen, Airbus ailesindeki uçağın içinden kanadı gözlemlemenin en iyi olduğu yerin olduğunu gösteriyor. Bu hizalamaya karşılık gelen pencereden bakarak kanatta herhangi bir sorun olup olmadığını ve kanat üzerinde bulunan lata, flap ve diğer parçaların düzgün çalışıp çalışmadığını görebilirsiniz.

Buzlanmayı önleme uygulanan durumlarda, buz çözücü sıvının kanadı yeterince kaplayıp kaplamadığı en iyi bu noktadan görülür. Yine Airbus A300 tipi uçakta, uçuş dişlisinin açıldığından emin olunamadığında, bu noktaya bakarak tekerleklerin konumunu görmek mümkündü. Airbus A320 tipi uçakta kanat başına iki adet gözlem noktası olduğunu da ekleyelim. Kanadın en iyi görüldüğü koltuğa “William Shatner Sandalye” de deniyor.

Yazarlar