SON DAKİKA
Tarih : 2022.12.24 23:19:34

Uçak Kalabalık Plaja Çakıldı, Eski Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

California’daki Santa Monica Plajı’nda çok sayıda kişinin sahilde yürüyüş yaptığı sırada bir uçağın aniden yere çakılması büyük korkuya yol açtı. Olayda eski Santa Monica Belediye Başkanı hayatını kaybetti. ABD'de bir küçük uçağın kalabalık plaja düşmesi büyük paniğe yol açtı.

California'daki Santa Monica Plajı'nda uçak bir anda dalgaların arasında gömüldü. O sırada plajda çocukların da olduğu çok sayıda kişi sahilde yürüyüş yapıyordu. Olayda uçaktaki tek yolcu olan eski Santa Monica Belediye Başkanı Rex H. Minter hayatını kaybetti. Tek motorlu Cessna uçağı pilotunun, kalkıştan yaklaşık 10 dakika sonra acil durum alarmı verdiği ve inişe geçmek için kontrol kulesinden izin istediği ortaya çıktı.

Kimliği açıklanmayan ve durumunun iyi olduğu bildirilen pilot, motorda sorun olduğunu söyleyerek plaja inmek zorunda kalabileceklerini söyledi. Trafik kulesindeki görevlilerin plaja iniş yapmanın çok riskli olduğu yönündeki uyarılarına rağmen pilot “Başka şansım yok” diyerek iniş için alçalmaya başladı. Uçak plaja inişi sırasında önce dalgaların arasına gömüldü, ardından da ters döndü. Uçak, plajda yürüyüş yapanlardan sadece bir metre uzakta suya çakıldı.

Akşamüstü plajın kalabalık olduğu saatlerde meydana gelen kaza büyük korku yarattı. Uçağın plajda yürüyenlerin üzerine düşmesi halinde bir felaket yaşanabileceği belirtildi. İtfaiye ekipleri halkı plajdan uzaklaştırırken bir kişinin kalp krizi geçirdiği bildirildi. 90'lı yaşlarındaki Minter, 1963-67 arasında belediye başkanlığı yapmıştı.

Yazarlar