SON DAKİKA
Tarih : 2021.11.18 14:55:28

Uçak Kazasında Yaralanan Deniz Kayra, Uçuş Korkusunu Yendi

İstanbul'da uçağın pistten çıkması sonucu yaralanan Deniz Kayra Görentaş (11), Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'dan İzmit Körfezi'nin üzerinde uçan deniz uçağını görmek ve pilot ile tanışmak istediğini yazdı. Deniz Kayra'ya sürpriz yapılarak deniz uçağı ile uçması, uçuş korkusunu yenmesi sağlandı.

Geçen yıl Sabiha Gökçen Havalimanında uçağın pistten çıkması sonucu Deniz Kayra Görentaş yaralandı. Deniz Kayra, Başiskele ilçesindeki evlerinin üzerinden her gün uçan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin deniz uçağını gördükçe, pilotla tanışmak ve uçağı yakından görmek istedi. Sosyal medyadan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a ulaşan Deniz Kayra, uçağı yakından görmek ve pilotla tanışmak istediğini anlattı.

Başkan Büyükakın da, Deniz Kayra'nın isteğinin yerine getirilmesi talimatını verdi. Öğretmen olan annesi Hanife Görentaş ve babası Cihat Görentaş ile deniz uçağı istasyonuna gelen Deniz Kayra, pilot Hakan Osanmaz ile tanıştı. Deniz Kayra, ilk önce uçağın etrafında hayranlıkla dolaştı. Uçakla ilgili sorular soran Deniz Kayra, kendisini bekleyen sürprizden habersizdi. Pilot Osanmaz kendisini arayan Başkan Büyükakın'ın Deniz Kayra ve ailesini uçakla körfezin üzerinde uçurması talimatını verdiğini söyledi. Deniz Kayra, anne ve babasıyla birlikte uçağa bindi. Deniz Kayra denetim uçuşu sırasında uçuş korkusunu yendi.

İstasyona geldiğinde sadece pilotla tanışıp, uçağı yakından görmeyi hayal ettiğini dile getiren Deniz Kayra, "İzmit Körfezinin üzerinde uçmak çok eğlenceliydi. Çok güzel bir gündü benim için. Başkanımıza ve Hakan pilota çok teşekkür ediyorum." dedi.

Cihat Görentaş, "Kazadan sonra hayatımızın en uzak noktasında belki de uçaklar vardı. Ama böyle bir imkan herkese nasip olmaz. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Başta endişeleri olduğunu paylaşan anne Hanife Görentaş ise, "Deniz Kayra o anın tadını çıkardı. Onunla beraber biz de çok mutlu olduk." diye konuştu.

Yazarlar