SON DAKİKA
Tarih : 2019.11.20 15:29:30

Uçak Koltuklarında Dirsek Savaşı S1 Projesi İle Bitiyor

Bir havayolu şirketi yetkilisi “Uçaklardaki yolcuların üçte biri, bir koltukta, pencere ya da koridorla aynı bilet fiyatına mal olan bir sandalyede saatlerce sürünüyor” dedi. Amerikan Federal Havacılık- FAA bir sonraki uçuşunuzda işaret ederek isteyeceğiniz ve tercih edeceğiniz bir orta koltuk tasarımını onayladı. 

Bir havayolu şirketi yetkilisi “Hava yolculuğunda adalet yok” diyerek “Uçaklardaki yolcuların üçte biri, bir koltukta, pencere ya da koridorla aynı bilet fiyatına mal olan bir sandalyede saatlerce sürünüyor” dedi.

FAA ONAYLADI

Orta koltuğun rahat olması için 2017 yılında S1 denilen orta kotuk projesi havacıılıkta bir dönüm noktası olarak sunuldu. Tasarımı. tipik üç kişilik oturma düzeni içinde yer alan ve hafifçe arkaya doğru olan orta komtuktakı yolcular rahatça oturabilecekler.Geçtiğimiz ay ABD Federal Havacılık İdaresi'nden onay alan bu koltuk, 2020 yılının sonuna dek ismi açıklanmayan bir havayolu şirketine ait 50 uçağa yerleştirilecek.

En fazla birkaç saatlik uçuşlarda kullanılması planlanan S1, koridor ve pencere kenarındaki koltuklara kıyasla biraz daha kısa ve geride bulunuyor. Genişliği de 7 cm kadar daha fazla olarak planlandı. Böylece orta koltukta oturan yolcunun vücudu sıradan orta koltuklara kıyasla biraz daha rahat olacak. S1'in tasarımı, uçak yolculuklarında yaşanan dirsek kavgalarını da sonlandıracak gibi duruyor.

6 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞIYOR

Yaklaşık 5 yıldanberi orta koltuk projesini geliştiren satış ve operasyon personelini oluşturan 6 kişilik Molon Labe Seating'teki ekip çalışmaları tamamladı. Birkaç saatlik uçuşlar için tasarlanan S1 denilen, orta koltuk koridordan ve pencere önü koltuğa göre birkaç santim aşağıda ve geride yer alıyor. Koltuk, omuzlara, uyluklara ve dirseklere yer bırakıyor. Ayrıca bacaklara yer bırakıyor ve oturma kapasitesini düşürmüyor. 

HAVAYOLLARINI İKNAYA ÇALIŞIYORUZ

Molon Labe'nin kurucusu Hank Scott. “Havayolu yöneticileri koltuğu görüyor, Başlarını sallıyor ve sonra aldıklarını söylüyor. Sonra, baş satıcımız Thomas gibi iri yapılı bir arkadaşın yanına oturmalarını istiyoruz. Birkaç saniye içinde gerçeği görüyorlar. Onlara bir havayolu şirketi olmayı bırakıp yolcu moduna geçmelerini söylüyoruz. ”Koltuk, altı kolun, dört kol dayanağı üzerinde dirsek savaşlarını ortadan kaldırıyor. Bunun için iki seviyeli koltuk tasarımı bulunuyor.Temelde koridor ve pencere kenarındaki yolcular, geri kalan kısmın ön çıkıntısını kullanırlar. Ortadaki yolcu ise arka kısmı kullanır.

YAN KAYMA İLEİ KORİDORU GENİŞLETMEK

S1’in nihai tasarımında büyük bir özellik eksik bulunuyor.Molon Labe, yolcuların daha çabuk girip çıkabilmeleri için koridoru genişletmek gerektiğini belirterek “Koridoru orta koltuğun üzerinden geçiren ve uçağın yükleme veya boşaltmasında kullanılacak “Yan Kayma” teknolojisi geliştirdi. Bu başarılı çarpışma testlerine ve dayanıklılık denemelerine rağmen, şirket tarafından tasarımın standart bir parçası yerine, isteğe bağlı verilmesini seçti.

UZUN MESAFE İÇİN S2 VE S3 GELİYOR

Şimdilik S1’I uçaklarda kullanmaya karar verdiklerini belirten ekip şunları anlattı: “Koltuklarla uçup mutlu olduğumuzda, bazı yan kayma koltuklarını satmayı teklif edeceğiz. Sektör bu aşamada riskten kaçmak istiyor.Önümüzdeki yıllarda uzçun mesafeli uçuşlar için S2 ve S3 modeLleri üzerinde çalışıyoruz. Konfor için çalışıyoruz. Ayrıca orta koltuğa sıkışıp kalmaktan kurtarıp adelet getirek istiyoruz. Şirket, S1 dışında, uzun mesafeli uçuşlar için inşa edilmiş ve önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacak şekilde benzer şekilde S2 ve S3 modelleri üzerinde çalışıyor. Şansınız varsa, yaklaşım göründüğü kadar konforludur. Ve hala uçmakta adalet olmazken, en azından orta koltuğa sıkışıp kalmak biraz daha az kokuşabilir.

Yazarlar