SON DAKİKA
Tarih : 2022.03.07 16:08:47

Uçak Tartışması! ABD Doğruladı, Polonya Kabul Etmedi

Wall Street Journal gazetesi, Washington ile Varşova'nın, Ukrayna'ya savaş uçakları temin etmek için görüştüğünü yazdı. ABD Dışişleri Bakanı görüşmeleri doğruladı, Polonya yalanladı. 'nın Ukrayna'yı işgal harekatı şiddetlenerek devam ederken, savunmasında hava üstünlüğü sağlayamayan Ukrayna'ya yönelik farklı çözümler üzerinde durulduğu ortaya çıktı.

Nitekim Amerikan "Wall Street Journal" (WSJ) gazetesi, ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, Washington'un F-16'lar karşılığında Polonya'nın Ukrayna'ya Sovyet dönemi savaş uçakları temin etmesi konusunda Varşova'yla görüştüğünü yazdı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bu girişimi doğrularken, henüz bir sonuca varılmadığını kaydetti.

Polonya ise "Yok öyle bir şey" dedi. WSJ, ABD yönetiminin, Polonya ile Ukrayna'ya savaş uçakları temin etme konusunda görüşmeler yürüttüğünü yazarken, bu arayışın, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin ABD'li Kongre üyeleriyle yaptığı video konferans görüşmesinde "Acilen savaş uçağına ihtiyacımız var" yönündeki çağrısının ardından başladığına değindi.

Yazarlar