SON DAKİKA
Tarih : 2022.03.25 12:13:04

Uçak Türbülansa Girdiğinde Endişelerinizi Kontrol Altına Almanın 6 Yolu

Uçak yolculuğu esnasında türbülansa girmek, endişe verici bir deneyim olabilir. Hele bir de uçak yolculuklarından korkuyorsanız! Konu uçak yolculukları olduğunda akla gelen ilk şeylerden biri de korkutucu türbülanslardır. Her şey normal ilerlerken bir anda ortaya çıkan bu sarsıntılar, endişelenmenize ve paniğe kapılmanıza neden olabilir.

Pek çok yolcu, uçak yolculuklarıyla ilgili en büyük korkularından birinin türbülans olduğunu belirtmiştir. Peki uçak yolculuklarının ayrılmaz bir parçası olan türbülanslarla nasıl baş etmeliyiz?

Bu sorunun cevabını sizler için araştırdık. İşte uçak türbülansa girdiğinde endişelerinizi kontrol altına almanın 6 yolu…

Uçakların türbülansa dayanacak şekilde tasarlandığı gerçeğine odaklanın

Her şeyden önce uçakların türbülanslar göz önünde bulundurularak tasarlandığını hatırlamanız gerekiyor. Türbülansa girmek, uçakta bir sorun olduğu anlamına gelmez. Türbülans, rüzgar, gök gürültüsü, hava sıcaklığındaki değişim ya da fırtına dolayısıyla oluşabilir. Pilotların bu konuda detaylı bir eğitimden geçtiğini unutmamalısınız. Ek olarak genel olarak türbülansların nasıl oluştuğunu araştırmak, anlamak ve etkilerini öğrenmek de korkularınızın azalmasına yardımcı olacaktır.

Nefes egzersizlerinden yardım alın

Nefes egzersizlerinin faydaları saymakla bitmiyor! Endişeye kapıldığınız anlarda nefesinize odaklanın ve yavaş bir şekilde nefes almaya çalışın. Nefesinize odaklanmayı sakince oynamanız gereken bir oyun gibi düşünebilirsiniz. Nefes egzersizleri sayesinde uçakta değil, pek çok yerde endişelerinizi kontrol altına alabilirsiniz.

Uçuş ekibinden buz paketi talep edin

Kimi yolcular türbülanstan ziyade türbülansın ardından yaşayacakları baş dönmesi ve mide bulantısından korkarlar. Eğer midenizin bulanmaya başladığını hissediyorsanız uçuş ekibinden buz torbası talep edebilirsiniz. Bu torbayı ensenize yerleştirerek mide bulantılarınızı kısa süre içerisinde kontrol altına alabilirsiniz.

Uçuş görevlileriyle konuşun

Endişeye kapıldığınız anlarda uçuş görevlileriyle iletişime geçmek çok önemlidir. Endişeleriniz, uçuş görevlilerine bildirin ve desteklerini rica edin. Kabin ekibi bu konuda detaylı eğitim almış kişilerden oluşur. Endişeli yolcuları rahatlatmak onların görevi!

Dikkatinizi yapılan anonslara verin

Türbülans esnasında kokpitten gelen anonslara dikkat edin. Pilotlar, bu duyurular sırasında türbülansın şiddeti ve süresi hakkında bilgi verirler. Anonsları takip ederek sizi nasıl bir türbülansın beklediği hakkında fikir edinebilirsiniz.

Daha iyi hissetmenizi sağlayacaksa koltuk değişimi talep edin

Uçak dolu değilse ve bulunduğunuz yerde rahat hissetmiyorsanız uçuş görevlisinden koltuk değişimi talep edebilirsiniz. Uçağın her bir bölümü türbülanstan farklı şekilde etkilenir. Arka taraflarda oturmak daha çok sarsılmanıza neden olabilir. Uçuş görevlileriyle konuşarak ön taraflara ya da kanatların yakınına oturmayı rica edebilirsiniz.

Yazarlar