SON DAKİKA
Tarih : 2019.06.25 16:47:11

Uçaklar Ölüm Manevrası’nda mı Çarpıştı

Alman Hava Kuvvetleri’ne ait Eurofighter tipi iki savaş uçağının düşmesi Almanya’da tartışma konusu oldu. CDU Savunma Politikaları Sözcüsü Henning Otte eğitim uçuşları için daha fazla bütçe ayrılması gerektiğini söylerken, Sol Parti ise bu uçuşların yasaklanmasını istedi. Genelkurmay’ın verdiği bilgiye göre uçaklar ‘Air-Combat Manevrası’ tatbikatı yapıyordu. Almanya iki askeri uçağın eğitim uçuşu sırasında düşmesinin şokunu yaşıyor.

Dün Rostock kenti yakınlarında Laage askeri üssünden havalanan üç Eurofighter uçağından ikisi havada çarpışarak düştü. Mecklenburg Vorpommern Eyaleti’nin göller bölgesinde meydana gelen kazayı, üçüncü uçağın pilotu görmüş, göl kenarındaki tatilciler de olaya tanık olmuştu.

Havada çarpıştıktan sonra alev alan iki uçak birbirinden 10 km uzaklıkta Jabel ve Nossentiner Hütte yakınlarında ormanlık alana düştü. Pilotlardan biri sağ kurtulurken, ikinci pilot hayatını kaybetti. Paraşütle bir ağacın tepesinde asılı kalan pilotu, itfaiye ekibi merdivenle kurtardı. Yaralı olan pilot hastaneye kaldırıldı. Pilotun şoka girdiği ancak sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Yazarlar