SON DAKİKA
Tarih : 2022.05.30 01:42:32

Uçaklarda Maske Zorunluluğu Kalktı

Vaka sayısının 3 gün üst üste binin altında kalmasıyla birlikte toplu taşımada maskesiz günlere geri dönüldü. Türk Hava Yolları da uçuşlarda maske zorunluluğunu kaldırdı. Açıklama, "Şimdi tebessüm zamanı" notuyla THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'den geldi.

Türkiye'de Covid-19 salgınında vaka sayıları 3 gün art arda binin altında kalınca toplu taşımada maske takma zorunluluğuna veda edildi. Türk Hava Yolları (THY) da uçuşlarda maske zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu. Açıklama THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'den geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, toplu taşımada maske zorunluluğunun kaldırıldığına ilişkin Twitter paylaşımını alıntılayan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Yarın size maskelerimizin ardından değil, her zamanki gibi tüm içtenliğimiz ile gülümseyeceğiz. Milletce gayret ettik, kurallara uyduk, sabrettik ve kazandık. Şimdi tebessüm zamanı" açıklamasını yaptı.

YURT DIŞI UÇUŞLARDA MASKE ZORUNLULUĞU ÜLKE KURALLARINA GÖRE UYGULANACAK

Öte yandan Ekşi, yurt içi uçuşlarında maske zorunluluğunun kaldırıldığını, yurt dışı uçuşlarında ise ülke kurallarına göre hareket edileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bilal Ekşi, "Sevgili yolcularımız. Gelen sorulara istinaden:

Soru: Yurt içi seferlerinde maske zorunluluğu kalktı mı?

Cevap: Evet

Soru: Yurt dışı seferlerinde maske takmak zorunlu mu?

Cevap: Maske zorunluluğu sefer yapılan ülkenin kuralına bağlı olarak farklılık göstermektedir" paylaşımında bulundu.

Yazarlar