SON DAKİKA
Tarih : 2022.11.01 15:16:37

Uçakta Büyük Rezalet! Bu Ücreti Ödemeyince Sürünerek İndi

Genç kadın arkadaşıyla birlikte doğum gününü kutlamak için Bangkok'a gitmeye karar verdiğinde unutulmaz anılar biriktirmeyi ve eve çok mutlu dönmeyi planlıyordu. Ancak uzun yıllardır tekerlekli sandalyeyle yaşamaya alışan Natalie Curtis uçakta hayatının en büyük şokunu yaşadı! Avustralya’nın Queensland eyaletinde yaşayan Natalie Curtis, lise yıllarından bu yana tekerlekli sandalyeyle hayatına devam ediyor.

Bu duruma alışan genç kadın, tekerlekli sandalyenin hayatına girmesinin ardından hayata küsmek yerine daha da bağlanmayı tercih etti ve tekerlekli sandalyeyle defalarca uçak seyahati yaptı. Geçtiğimiz günlerde de doğum gününü arkadaşı Natasha Elford ile birlikte Bangkok’ta kutlamayı planlayan Curtis, yolculuk için Jetstar Hava Yolları'nı tercih etti. Singapur'dan Bangkok'a giden kadın, uçağa binerken herhangi bir sorunla karşılaşmadı. Buraya kadar her şey normaldi ancak Curtis, uçak Bangkok’a iniş yaptığında tam anlamıyla hayatının şokunu yaşadı.

ÜCRET İSTEDİLER

Natalie Curtis ve arkadaşı Natasha inişin ardından uçaktan ayrılmak için hazırlandıklarında görevli personelden tekerlekli sandalye istediler. Ancak aldıkları cevap şoke edecek türdendi. Uçaktan inmek isteyen engelli kadına tekerlekli sandalyenin belirli bir ücret karşılığında verilebileceği söylendi! Uçağa bindiği esnada kendisinden bir ücret talep edilmediğini söyleyen Curtis, istenen ücreti ödemeyi reddetti.

Uzun yıllar boyunca tekerlekli sandalyeyle yaşamaya alıştığını belirten genç kadın, “Uçaktan inmek için tekerlekli sandalyeye ihtiyacım vardı ve benden ücret istendi. Bu durumu gerçekten anlamadım ve istedikleri ücreti ödemeyi reddettim" diyerek yaşadığı olayı anlattı. Uçağı elleri üzerinde, yerde sürünerek terk etmek zorunda kalan Natalie Curtis, şunu da ekledi: Dizinde yaşadığı problem sebebiyle olay sırasında arkadaşına yardım edemeyen Natasha Elford, “Ona yardım edemedim ve bu yüzden çok umutsuz hissettim. Tüm bu yaşananların gerçek olduğuna inanamıyorum” sözleriyle şaşkınlığını ifade etti. İkili, tekerlekli sandalye bulmak için büyük çaba sarf ettiklerini ancak tüm bunlar yaşanırken uçuş personelinin sadece olayları izlemekle yetindiğini söyledi.

BİLETİN PARASINI GERİ ÖDEDİ

Olayın gündeme gelmesinin ardından açıklama yapan Jetstar Hava Yolları, bir yanlış anlaşılma olduğunu belirterek Natalie Curtis’tan özür diledi. Ayrıca bilet ücretini de genç kadına geri ödedi. Olayın araştırıldığını belirten Jetstar’ın yaptığı açıklamada, “Bizimle seyahat ederken yaşadıkları için Natalie Curtis'ten kayıtsız şartsız özür dileriz. Özel yardıma ihtiyaç duyanlar da dahil olmak üzere tüm müşterilerimiz için güvenli ve konforlu bir seyahat sağlamayı taahhüt ediyoruz. Şirketimizin politikası içinde tekerlekli sandalyeden ücret talep etmek bulunmuyor" ifadeleri kullanıldı.

BİR BUÇUK SAAT UÇAKTA BEKLEDİ

Natalie Curtis’in yaşadıkları geçtiğimiz yıl Londra Gatwick Havalimanı'nda yaşanan ve İngiltere'nin gündemine oturan benzer bir olayı akıllara getirdi. Vücudunun bir bölümü felçli olan Victoria Brignell, uçaktan inmek istediğinde görevliler kendisine tahliye işlemlerinin 50 dakika sonra yapılacağını söylenmişti. Uçak içerisinde tam bir buçuk saat bekletilen Brignel, şöyle açıklama yapmıştı: "Kollarımı ve bacaklarımı kullanamıyorum. Uçaktan inmek için özel olarak tasarlanmış tekerlekli sandalyeye ve beni sandalyeme kaldıracak iki kişiye ihtiyacım var. Tekerlekli sandalyesi geldikten sonra uçaktan inmesine yardım etmesi gereken görevliler gelmedi ve uzun süre beklemek zorunda kaldım." Gatwick Havalimanı yetkilileri ise yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu belirterek, Brignell’den özür dilemişti.

Yazarlar