SON DAKİKA
Tarih : 2023.04.27 17:25:40

Uçakta Çıkan Tartışmada Yolcunun Üzerine İşedi

New York'tan Delhi'ye giden American Airlines uçağında seyahat eden Hint vatandaşı bir kişi, tartışma sırasında diğer bir yolcunun üzerine işediği iddiasıyla gözaltına alındı. Independent Türkçe'de yer alan olay, geçen birkaç ayda uçuşlarda yolcuların sarhoş olduktan sonra diğer yolcuların üzerine işediğinin bildirildiği olaylardan birisi. American Airlines uçağı, pazartesi akşamı saat 9 sularında Hindistan'ın başkentine iniş yaptı. Uçağın Delhi'ye inişi sırasında havalimanında bulunan yerel kolluk kuvvetleri zanlıyı gözaltına aldı.

Kaynaklar, haber kanalı NDTV'ye Hindistan'ın sivil havacılık gözlemcisinin de gerekli işlemleri başlattığını söyledi. Hindistan basınında çıkan haberlere göre, zanlı uçakta sarhoş olmuş ve bir yolcuyla tartışmıştı.

"Uçakta bir aksaklık"

American Airlines olayın ayrıntılarını doğrulamasa da Delhi'ye giden bir uçuşta "uçakta bir aksaklık" yaşandığını belirten bir açıklama yayımladı.

"Yerel kolluk kuvvetleri tarafından karşılandı"

Havayolunun yaptığı açıklamada, "John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'ndan (JFK) İndira Gandhi Uluslararası Havalimanı'na (DEL) giden 292 sefer sayılı American Airlines uçağı, uçakta yaşanan bir aksaklık nedeniyle DEL'e varışında yerel kolluk kuvvetleri tarafından karşılandı" ifadeleri yer aldı.

"Doğrulayıcı kanıt sunulmadı"

Mağdur yolcu, havayolu şirketine karşı resmi bir şikayette bulundu. Bununla birlikte üst düzey bir polis memuru, bir kişinin diğer yolcuların üzerine işediğine dair "doğrulayıcı bir kanıt ya da şikayet olmadığını" söyledi. Havalimanı polisi komiser yardımcısı Devesh Kumar Mahla, "diğer yolcular tarafından birinin üzerlerine işediğine dair herhangi bir doğrulayıcı kanıt sunulmadığını ya da şikayette bulunulmadığını" söyledi.

Daha önce de oldu

Bu, American Airlines'a ait bir uçuşta iki ay içinde yaşanan en az ikinci olay. ABD'de üniversite okuyan ve adı Arya Vohra olarak açıklanan Hintli bir öğrenci, martta bir yolcunun üzerine işediği iddiasıyla American Airlines tarafından uçuşlardan men edilmişti. Geçen yıl kasımda Hindistan'da manşetlere çıkan bir olayda, sarhoş bir adamın Air India uçağının business class bölümünde yaşlı bir kadının üzerine işediği iddia edilmişti. Olay ocakta bildirilmiş ve zanlı gözaltına alınmıştı. Havayolu şirketi, zanlının 30 gün süreyle uçaklarına binmesini yasaklamıştı. Geçen aralıkta yaşanan benzer bir başka olaydaysa, bir yolcunun Paris'ten Delhi'ye giden Air India uçağındaki başka bir yolcuğunun koltuğuna boşken işediği iddia edilmişti.

Yazarlar