SON DAKİKA
Tarih : 2020.07.28 16:30:51

Uçakta Her Durumda Maske Takılması Zorunlu

Kovid-19 pandemisiyle mücadelede en etkin önlemlerden biri olan yüz maskesi takmayı reddeden yolcuların varlığı uçuş güvenliğini zaman zaman aksatabiliyor. American Airlines ve Southwest Airlines, artık yüz maskesi takmamak için tıbbi muafiyetlere izin vermeyeceklerini duyurdu.

Bu uygulama yolcuların uçakta rahatsızlıklarını öne sürerek, maske takmayı reddetmelerinin gerekçe oluşturmadığına yönelik önlemlere işaret ediyor. American Airlines yeni yüz maskesi politikasını detaylandıran bir haber bülteni yayınladı. 29 Temmuz Çarşamba gününden başlayarak, uçakta yüz maskesi takması zorunlu. Şirket, uçakta maskesini çıkartan herkesi uçuştan men edecek. Southwest Airlines yüz maskesi politikasını da güncelledi.

İki yaşın üzerindeki herkes yüz maskesi takacak ve aynı şekilde kurallara uymayan yolculara aynı işlemi yapacak. Buna benzer bir olay bugün Delta Havayollarının iç hat seferinde yaşandı. İki yolcu tıbbı açıdan maske takmalarının mümkün olmadığını öne sürdü ancak kaptan pilotun direktifiyle uçaktan atıldılar. Şirketten yapılan açıklamada, böyle bir tıbbi gerekçesi olan yolcuların mazeretlerinin kabul edilmeyeceğini ve bu yönde raporu olanların bile uçağa alınmayacağı kaydedildi.

Yazarlar