SON DAKİKA
Tarih : 2020.10.19 14:58:49

Uçakta Kovid-19 Bulaşma Riski Çok Düşük

ABD Savunma Bakanlığı’nın yürüttüğü araştırmada, yolcu uçaklarında koronavirüs bulaşma riskinin oldukça düşük olduğu kaydedildi. Sağlıklı bir kişinin Kovid-19'a yakalanması için enfekte olan bir kişiyle 54 saat aynı uçakta kalması gerektiği belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı’nın yaptığı bir araştırmada, uçak yolculuklarında koronavirüsün bulaşma riskinin son derece düşük olduğu tespit edildi. Araştırma sonuçlarının altı aydan uzun bir süre ve 300 ayrı uçuşta 38 saatten fazla uçuş ve 45 saat de yerde geçen zamanda yapılan testler sonucu ortaya çıktığı belirtildi.

Araştırmaya göre, bir uçaktaki koltukların tamamı dolu olsa dahi maske takan bir kişinin aldığı nefeste virus içeren parçacık bulunma oranı, ortalama yüzde 0,003. Bu sonuç, uçakta sadece bir koronavirüs taşıyıcısının olması ve yolcuların kabin içinde koltuklarından kalkmaması halinde geçerli oluyor. Her testin, binlerce öksürük olması halinde çevreye yayılacak, 180 milyon parçacık kullanılarak yapıldığı ifade edildi. Araştırmada, Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Dairesi, Boeing ve diğer bazı kurumlar yer aldı.

Yazarlar