SON DAKİKA
Tarih : 2022.06.22 02:09:47

Uçakta Pes Dedirten Hareket! Sosyal Medyayı Salladı

Bir yolcu uçağında yaşananlar sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Yolculardan birinin yerine oturmak için izlediği yol, hareket halinde olan uçaktaki diğer yolcuların tepkisine sebep oldu. Dönem dönem yolcu uçaklarında meydana gelen sıra dışı olaylar sosyal medyanın gündemini bir hayli meşgul ediyor. Üstelik bunların çoğu teknik bir sorundan ziyade yolcu kaynaklı oluyor. Son günlerde sosyal medyada paylaşılan bir video da bu konuda dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Hangi hava yoluna ait ve ne zaman yaşandığı bilinmeyen olayda, hareket halinde olan bir yolcu uçağında cam kenarında oturan bir kadın yolcu, oturduğu yerden kalkmak isteyince ortalık karışıyor. Başlangıçta normal gibi görünen durum, kadının davranışıyla bir anda renk değiştiriyor çünkü genç kadın koltuğuna dönmek için normal bir yol tercih etmiyor. Buna çok sinirlenen başka bir yolcu ise genç kadının yerine geçme anını gizli bir şekilde videoya alarak sosyal medyada yayınlıyor.

İZİN İSTEYİP GEÇEMEYİNCE OLANLAR OLDU

Üzerinde pijaması, ayağında çoraplarıyla belli ki uzun bir uçuşun ortasında olan kadın yolcunun yaptıkları hayrete düşürecek cinsten. 19 saniyelik videoda kadının yerinden nasıl kalktığına dair bir detay yok ancak yerine dönerken yaptıkları görenleri şoke etti. Kadın yolcu, uçağın koridorunda yürüdükten ve yerine döndükten sonra cam kenarındaki koltuğuna dönebilmek için önce yanındaki yolculardan izin istiyor. Yolcular ise yerine geçmesi için kadına izin vermekte isteksiz davranıyor. Bunun üzerine genç kadın çareyi onların üzerinden atlayarak geçmekte buluyor. Bunun için de önce koltukların kolçaklarına ayaklarıyla basıp yükseliyor, ardından da adım ata ata cam kenarındaki koltuğuna oturuyor.

SOSYAL MEDYAYI İKİYE BÖLDÜ

Genç kadının bu davranışını görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, videoyu izleyen sosyal medya kullanıcıları da ikiye bölündü. Kimileri kadının suçlu olduğunu ve bunun çok büyük bir yanlış olduğunu söyleyerek onu kınadı. Onlara göre genç kadın uçuş ekibine haber vermeliydi. Kimileri ise kadının izin istemesine rağmen ona izin vermeyen yolcuların suçlu olduğunu ve kadının davranışında uçuş kurallarını ihlal eden bir durum olmadığını düşündüklerini iletti. Bir başka kesim ise olaya tamamen bambaşka bir açıdan bakarak, kadının ayağa kalkar kalkmaz gözüken çoraplarının kirli oluşunu eleştirdi!Bu olay hararetli bir tartışmaya neden oldu olmasına ancak kısa bir süre sonra olayın harareti söndü. Ancak bazı olaylar var ki uçuş esnasında yolcuların neredeyse tamamının hayatını riske atabilecek cinsten.

YOLCULARI TOKATLADI

Birkaç ay önce Manchester-Antalya seferinde görenleri duyanları şoke eden bir olay yaşandı. Oturduğu yerden öfkeyle fırlayan yolcu önce bağırıp çağırdı, sonra diğer yolculara ve uçuş görevlilerine saldırarak tokatladı. Manchester-Antalya seferinde bir yolcunun diğer yolculara ve kabin ekibine saldırarak uçağı birbirine katmasının ardından uçak, Avusturya’nın başkenti Viyana’ya acil iniş gerçekleştirdi. Yaklaşık 4.5 saat süren yolculuğun yarısında kontrolünü kaybeden ve taşkınlık yaratan yolcu, uçakta bulunan bazı yolculara tokat attı ve kabin ekibinin üzerine yürüdü. Uçakta bulunanlar olay esnasında büyük bir endişe yaşarken, taşkınlık yaratan yolcunun bebek ağlamasına sinirlendiği ve bunun üzerine uçaktakilere saldırmaya başladığı iddia edildi.

Yazarlar