SON DAKİKA
Tarih : 2021.08.26 13:19:43

Uçakta Telefon Paniği! Telefon Alev Aldı, Yolcular Tahliye Edildi

Telefonların patladığı ya da şarjdayken bir anda yanmaya başladığına yönelik pek çok haber görüyoruz ancak bu seferki olayda bir telefon yolculuk sırasında alev aldı ve bu sebeple uçak tahliye edildi. Akıllı telefonlar başta olmak üzere elektronik cihazların neredeyse tamamında patlamaya müsait batarya yapıları bulunuyor.

Bu sebeple uçak yolculuklarında telefonların kapatılması ya da uçak moduna alınması isteniyorken, bir yolcunun telefonu alev aldı. ABD’de gerçekleşen olayda 128 yolcunun bulunduğu uçak acil iniş yaptı. Yolcuları kısa süre içinde tahliye eden uçak mürettebatı, telefondan çıkan dumanları söndürmeye çalışsa da başarısız oldu. New Orleans’tan Seattle’a giden Alaska Airlines‘a ait uçakta gerçekleşen olayda Seattle Havaalanı sözcüsü Perry Cooper bir e-posta ile yanıt verdi.

Yaptığı açıklamada telefonun tanınmayacak kadar fazla yandığını söyledi. Telefonun kalıntılarından modelinin anlaşılmadığını söyleyen Cooper, yanan cihazın sahibinin telefonunun Samsung Galaxy A21 olmasıyla olayın açıklığa kavuştuğunu vurguluyor. Twitter üzerinden olayın büyümesinin ardından pek çok kişinin aklına Samsung Galaxy Note 7’nin patlaması ve firmanın telefonlarını geri çağırması olayı geldi.

Yazarlar