SON DAKİKA
Tarih : 2020.06.26 16:07:30

Uçan Kale’de Üç Bakan Kokpitte İncelemelerde Bulundu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “uçan kale” olarak nitelendirilen A400 M uçağının bakım ve retrofit faaliyetlerini inceledi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “uçan kale” olarak nitelendirilen A400 M uçağının bakım ve retrofit faaliyetlerini inceledi, uçağın kokpitinde çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Üs Komutanlığında aldıkları brifingin ardından üç bakan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesi, A400 M uçağının bakım ve retrofit çalışmalarını yerinde incelemek üzere uçak hangarına geçti.

Uçak hangarında 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilen brifingin ardından, Akar, Varank ve Karaismailoğlu, bakımı yapılan Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı bir A400 M uçağında incelemelerde bulundu. “Uçan kale” olarak nitelendirilen A400 M uçağının kokpitine çıkarak çalışmalara ilişkin bilgi alan bakanlar, yapımı devam eden A400 M uçağı hangar alanı gezdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kayseri gezisi sırasında yaptığı açıklamada ”Kayseri Havalimanı Terminali’nin projesi bitti, yatırım programına alıp bu yıl inşaatına başlamayı planlıyoruz. Kayseri’ye yakışır bir terminal olacak” dedi.

Yazarlar