SON DAKİKA
Tarih : 2019.08.29 16:41:24

Uganda Havayolları Hava Sahasına Hitit ile Geri Dönüyor

Havacılık yazılımları alanında tamamı yerli ve yenilikçi yazılım çözümleri ile dünyaya hizmet ihraç eden Hitit’in, Afrika’daki 10. iş ortağı Uganda Havayolları oldu. Uzun bir aradan sonra uçuşlarını yeniden başlatarak, pazara güçlü bir dönüş yapmayı planlayan havayolunun teknolojik altyapısından Hitit sorumlu olacak. Bu sene 25. yılını kutlayan Türk bilişim şirketi Hitit, Afrika’daki büyüme trendine yeni iş ortağı ile devam ediyor.

Avrupa’dan Asya’ya, Afrika’dan Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetlere uzanan bir coğrafyada, 18 ülkeden 25 havayoluna teknolojik altyapı sunan Hitit’in Afrika’daki yeni iş ortağı Uganda Havayolları oldu. Şu anda Afrika’da; aralarında Angola, Gana, Mısır, Namibya, Nijerya, Tanzanya ve Tunus’un da bulunduğu 8 ülkedeki 10 havayolu Hitit teknolojisi ile uçuyor. Hitit teknolojisi ile uçacak Devletin sahipliğindeki bayrak taşıyıcı havayolu olan Uganda Havayolları, 1977 yılından bu yana faaliyetteydi. Finansal nedenlerle bir süredir uçuşlarına ara veren havayolu, filosuna kazandırdığı Bombardier ve Airbus uçaklarıyla pazara güçlü bir dönüş yapmaya hazırlanıyor. Firma şu an Kenya, Burundi, Kongo, Etiyopya, Ruanda, Somali, Sudan, Tanzanya, Zambia, Zimbambe ve Zanzibar’a uçuş yapıyor.

Önümüzdeki yıl da uluslararası uçuşlara başlamayı hedefleyen Uganda Havayolları teknolojik altyapısı için Crane PAX (Yolcu Hizmetleri Sistemi), Crane IBE (İnternet Rezervasyon Motoru), Crane DCS (Kalkış Kontrol Sistemi), Mobile Aplikasyon çözümleriyle Türk bilişim şirketi Hitit’i tercih etti. Afrika’da 10 Havayolu Bilgi teknolojileri ihracatında Afrika’nın önemli pazarlardan birisi olduğunu ifade eden Hitit Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç şunları söyledi: “Uganda Havayolları Afrika pazarındaki büyüme stratejimiz dahilinde, beş yıl içindeki onuncu iş ortağımız oldu. Bir havayolunun tüm ihtiyaçlarını karşılayan yenilikçi yazılım çözümlerimizle Afrika’daki etki alanımız büyümeye devam edecek. Hitit’in havacılık teknolojileriyle Uganda Havayolları’nın pazara güçlü dönüşüne ve büyümesine katkı sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz.”

Uganda Havayolları’nın Ticari Direktörü Jenifer Bamuturaki havacılık yazılımları için tercihlerinin Hitit olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: “Yolcu memnuniyetini üst seviyeye çıkartacak, fonksiyonel bir rezervasyon ve biletleme sistemine sahip olmak için Hitit gibi tanınan bir teknoloji firması ile çalışmak bizim için çok önemliydi. Hitit’in sunduğu teknoloji ile yolcularımız zaman ve mekan sınırlaması olmadan, dünyanın her yerinden ve istedikleri zaman yolculuklarını planlayabilecek ve biletlerini alabilecekler.”

Yazarlar