SON DAKİKA
Tarih : 2023.01.18 16:09:04

Ukrayna İçişleri Bakanı da Ölmüştü, Zelenski’den İlk Açıklama

Ukrayna'da Kiev'in doğusunda yer alan Brovary bölgesinde bir anaokulunun ve apartmanın yanına helikopter düşmesi sonucu Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırski'nin de aralarında bulunduğu 18 kişi hayatını kaybetti. Helikopter kazasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den ilk açıklama geldi.

Ukrayna'nın Kiev bölgesindeki Brovary semtinde bir anaokulunun yanına helikopter düştü. Kiev Emniyet Müdürü Ihor Klymenko, helikopterde 9 kişinin bulunduğunu ifade ederek ölenler arasında 3 çocuk bulunduğunu söyledi. Helikopter kazasında 18 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, "Bu acı tarif edilemez" dedi.

Kazanın ardından taziye mesajı yayınlayan Zelenski, "Bugün Kiev'in Brovary bölgesinde korkunç bir trajedi yaşandı. Bir helikopter düştü ve kazada yangın çıktı. Kazada hayatını kaybedenlerin sayısı belirleniyor. Ölenlerin arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırski, Bakan Birinci Yardımcısı Yevhen Yenin, İçişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Yuri Lubkovych, yardımcıları ve helikopter ekibi vardı. Kazada 10'u çocuk 25 kişi yaralandı. 3 çocuk hayatını kaybetti" dedi ve ekledi: "Tarifsiz bir acı. Ukrayna Güvenlik Servisi'ne, Ukrayna Ulusal Polisi ve diğer yetkili kurumlarla işbirliği içinde olayla ilgili tüm koşulların öğrenilmesi talimatını verdim" Ukrayna İçişleri Bakanlığı, kazanın nedeninin müfettişler tarafından araştırıldığını, "Sabotaj mı, ekipman arızası mı, uçuş güvenliğinin ihlali mi yakında öğreneceğiz" açıklamasını yapmıştı.

Yazarlar