SON DAKİKA
Tarih : 2019.12.16 16:49:36

Ukrayna’nın Gözde Havacılık Markası Satıldı

Ukrayna’nın havacılık ve endüstri firmalarından Motor Siç’in (Motor Sich) Çinli bir şirkete satıldığı öğrenildi. Şirket Başkanı Vyaçeslav Boguslaev, şirketin bir Çinli şirkete 250 milyon dolar karşılığında satıldığını bildirdi. söyledi. Aksi takdirde, üretim durdurulabilirdi dedi.

Ukrayna basınına yansıyan haberde Başkan Boguslaev, şirketin satılmasıyla ilgili şunları söyledi: “Fabrikayı kapatabilirim, çalışan sayısını azaltabilirdim. İlk kez böyle bir sorun yaşadım. Onun için bir yatırımcı bulmaya karar verdik. Yatırımcı adayları ile görüştük. Bunun için Çin’e de gittik. Hisselerimizi aldılar ve ben kendi payımı sattım.” Çinlilerin şu anda 100 milyon dolarlık hisse bedeli ödediğini kaydeden Boguslaev, gelen yıl kalan 150 milyon dolarlık daha yatırım alacaklarını bildirdi.

Şu anda, söz konusu şirketin hisselerinin, yüzde 25’lik kısmının Ukrayna devletine ait savunma sanayi şirketi Ukroboronprom‘da kaldığı öğrenildi. Öte yandan, 100’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Motor Siç firmasının hisselerinin, Çin’e satılmasına ABD’nin net bir şekilde karşı çıktığı biliniyordu.

Yazarlar