SON DAKİKA
Tarih : 2019.12.27 10:37:19

Ülke Şokta! Uçak Düştü En Az 15 Ölü

Kazakistan’da Bek Havayolları’nın 93 yolculu, 5 mürettebatlı yolcu uçağı, ülkenin en büyük şehri olan Almatı civarlarında düştü. Uluslararası ajanslardan alınan bilgilere göre kazada en az 15 kişi ölürken, 60 kişi de yaralandı.

Almatı’dan kalkarak başkent Nursultan’a (Astana) gitmek için havalanmış olan uçak, kalkışından kısa bir süre sonra, Türkiye saati ile 04.22 irtifa kaybedip evvela beton bariyere, daha sonra da iki katlı bir binaya çarptı. Kazakistan havacılık yetkililerinden alınan bilgilere göre, kaza sonucunda en az 15 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Ölü ve yaralıların arasında çocukların da olduğu ifade edildi. Rus Russia Today yayın kuruluşu, uçağın ve binanın enkazından kurtarılanların arasında en az sekiz çocuk olduğunu aktardı.

Kaza yapan uçakta Türk yolcu olup olmadığı ise henüz netleşmedi. Rusya’nın Kazakistan Başkonsolosluğu, ilk tespitlere göre uçakta Rus vatandaşın olmadığını belirtti. Kazak yetkililer tarafından, çift turbo motorlu uçağın düşmesinden sonra tüm Fokker 100’lerin uçuşları durduruldu. Uçağın niçin düştüğü daha netleşmezken ajanslar bölgede yoğun sisin olduğundan bahsettiler. Almatı Uluslararası Havalimanı’nın yaptığı açıklamada, ölümlü kazaya sebep olan koşulların tespiti için özel bir komisyonun kurulduğu ifade edildi. Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev, sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamasında kazada ölenlerin aile ve dostlarına başsağlığı dileklerini iletti.

Yazarlar