SON DAKİKA
Tarih : 2021.02.20 01:36:52

Uluslarası Kodlama Okulu Algorithmics Artık Türkiye’de

Dünya genelinde 35’ten fazla ülke ve 200’den fazla şehirde 200.000 çocuğun eğitim gördüğü uluslararası matematik ve programlama okulu Algorithmics, Türkiye’de de hizmet vermeye başladı. Algorithmics Kodlama Okulu, 8 - 17 yaş aralığındaki çocukların programlama ve dijital yaratıcılık yoluyla en cesur fikirlerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Algorithmics Kodlama Okulu’nu Türkiye’ye getiren ve aynı zamanda yapay zeka konusunda şirketlere çözümler sunan Promobot Türkiye’nin Genel Müdürü Serkan Şen, amaçlarını “Çocukların bilgisayar ve telefonda geçirdiği zamanı daha katma değerli hale getirmek ve geleceklerini şekillendirmeye erken yaşta başlamalarını sağlamak“ olarak açıklıyor.

Bu konuda ebeveynlere de çok önemli görevler düştüğünün altını çizen Şen, Algorithmics’deki deneme derslerine çocukların ebeveynlerle bereber katıldığını ve bu konuda gelen geri dönüşlerin çok güzel olduğunu belirtti. Algorithmics Kodlama Okulu’nda yalnızca öğretim metotlarına göre eğitim almış uzmanlar ve eğitmenler çalışıyor.

Projenin Eğitim Bölüm Başkanı olan ve özellikle kodlama, robotik ve eğitimde bilgisayar oyunları tasarımları konularında çalışmaları bulunan Doç. Dr. Zülfü Genç ise Algorithmics hakkında şu bilgileri verdi: “Algorithmics eğitim platformunda her öğrenci için bireysel öğrenme programları oluşturuluyor. Böylelikle öğretmenler gruptaki her öğrencinin ilerlemesini bireysel olarak analiz ediyor ve her öğrencinin kendi hızında efektif şekilde öğrenmesi sağlanıyor. Öğrenciler bir yandan kodlama eğitimi alırken bir yandan da eleştirel düşünme ve grup çalışmaları gibi çoğunlukla ihmal edilen evrensel becerileri de kazanıyor. Okulda öğrenilen bilgilerin günlük, akademik ve mesleki hayatta nasıl faydalı kullanılacağını kazandıran girişimcilik becerileri de yine programda yer alıyor.”

Dünya çapında çok popüler olan FLL ve World Robot Olimpiyad (WRO) gibi yarışmalara takımları hazırlayarak katılım sağlayan, robotik kodlama eğitim koçu ve Algorithmics eğitmeni Dr.Yücel Tekin de Algorithmics hakkında şunları söyledi: “Öğrenciler tüm eğitim materyallerine 7/24 online olarak erişebiliyor ve dersler sonrasında eksik görevleri bu şekilde tamamlayabiliyor.

Öğrenciler ileride farklı kariyer tercihleri yapsalar da 21. yüzyılın en çok aranan ve değerli becerilerinden biri olan kodlamanın geleceğe yönelik kariyer gelişimi açısından hayatlarında önemli yer tuttuğunu görüyorlar.” Algorithmics Kodlama Okulu’nda öğrencilerin merak duygularını geliştirmek ve eğitime olan ilgilerini kaybetmemeleri için dedektiflik, prenses kurtarma, uzay roketi hazırlama gibi ilgi çekici ek ögeler de bulunuyor.

Programda yer alan ücretsiz deneme dersine ve detaylı bilgiye www.istanbulalgoritma.com adresinden veya yan taraftaki QR kodunu okutarak telefonunuzdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca instagram hesabından gelişmeleri takip edebilirsiniz.

https://www.instagram.com/algorithmicsist/

https://www.istanbulalgoritma.com/#form-anasayfa

Yazarlar