SON DAKİKA
Tarih : 2022.06.19 00:00:12

Umman-Bursa Uçak Seferleri 216 Yolcu İle Başladı

Bursa ile Umman arasındaki uçak seferleri başladı. Umman Maskat Havaalanı’ndan havalanan uçak, 216 yolcu ile Bursa Yenişehir Havaalanı’na ilk seferini gerçekleştirdi. Seferler karşılıklı olarak haftada 3 gün düzenlenecek.

Türkiye-Umman ilişkileri açısından önemli olan uçak seferleri başladı. AK Parti Bursa Milletvekili Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’in girişimleri sonucu, Umman’dan Bursa Yenişehir Havaalanı’na 216 kişiden oluşan ilk turist kafilesini taşıyan uçak iniş yaptı. Turist kafilesini, İlçe Kaymakamı Rahmi Köse, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ve beraberindeki heyet karşıladı.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, “Yenişehir için önemli bir gün öncelikle başta Bursa Milletvekilimiz Mustafa Esgin’e Bursa Valimiz Yakup Canbolat’a Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yurt içi uçuşlarımız devam ederken bugün de Salı, Perşembe, Cumartesi günleri yurt dışı Umman seferlerimiz başladı. İlçemize ülkemize bu yeni seferlerin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik de “Tarihiyle, kültürüyle, turizmiyle, evliyalar şehri Bursa’mızda bizlerde kendilerini ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi. İlçe Kaymakamı Rahmi Köse ise “Haftanın üç günü Umman’dan Yenişehir’imize sefer düzenlenmesinden duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bu seferlerin iki ülke arasındaki dostluğun gelişmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Maskat Uluslararası Havalimanı merkezli Umman'ın havayolu şirketi olan SalamAir Hava Yolları’nın ceosu ve kaptanı Mohamed Ahmed de “Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bizlerin buraya gelmesinde büyük emekleri olan Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’e özellikle teşekkür etmek istiyorum. Haftada üç gün seferlerimiz olacak. Her şey için çok teşekkür ederiz” dedi.

Yazarlar