SON DAKİKA
Tarih : 2022.11.11 16:42:17

Umrede Kuş Gribi Oldu, Ambulans Uçakla Türkiye’ye Getirildi

Umre için gittiği Suudi Arabistan'da zatürre teşhisi koyulan ve solunum yetmezliği nedeniyle Mekke'de tedavi altına alınan G.Ö.(49) ile beyin kanaması geçiren Z.A.(58), tedavileri yapılmak üzere akşam saatlerinde Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak ile Türkiye'ye getirdi.

Umre yapmak üzere gittiği Suudi Arabistan’da zatürre teşhisi koyulan ve solunum yetmezliği nedeniyle Mekke’de tedavi altına alınan G.Ö. ile beyin kanaması geçiren Z.A., tedavileri yapılmak üzere akşam saatlerinde Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak ile Türkiye’ye getirildi. Hastaları taşıyan ambulans uçak saat 23:00da İstanbul Atatürk Havalimanına indi. Hastalardan solunum yetmezliği yaşayan G.Ö Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine, beyin kanaması geçiren Z. A. ise Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine ambulans ile nakledildi.

KUŞ GRİBİYMİŞ

Ambulans uçakta görevli olan Acil Tıp Uzmanı Dr. Güven Kırımlı, şunları söyledi; *Hastalarımızdan biri 50 yaşında kuş gribine bağlı solunum yetmezliği ve zatürre tablosu nedeniyle solunum cihazına bağlı bir hastaydı. İlk hastamız olarak onu aldık, Çam ve Sakura hastanesine teslim edilmek üzere yola çıkardık.

Diğer hastamız da 58 yaşında bir bayan hastamız o da baş ağrısı şikayetiyle Cidde’ye gidiyor ve beyin kanaması olduğu saptanıyor. Birkaç müdahaleden sonra genel durumu iyi ama ileri tedavilerinin tamamlanması amacıyla ülkemize getirildi. Onu da Sadi Konuk hastanesine gönderilmek üzere ambulanstaki arkadaşlarımıza teslim ettik. İlk hastamız solunum cihazına bağlı durumu kritik, diğer hastamız hastalığın riskli dönemini atlatmış artık fizik tedavi ön planda.

Yazarlar