SON DAKİKA
Tarih : 2022.10.03 17:14:50

United Airlines, JFK Uçuşlarını Askıya Alıyor

United Airlines, New York John F. Kennedy Havaalanı'ndaki hizmetini geçici olarak durdurmaya karar verdi. Bir süredir JFK Havalimanı için ek slotlar almaya uğraşan havayolu şirketi, bu ayın başlarında FAA'nın (Federal Havacılık İdaresi) ek slotlar vermemesi durumunda havaalanındaki hizmetini askıya alacağını duyurmuştu. United'dan yapılan açıklamada, "JFK'nın operasyonumuz için önemi değişmedi.

New York müşterilerinin daha fazla seçeneği hak ettiğini düşünüyoruz ve bu havalimanında iyi hizmet vermek istiyoruz. Sonuç olarak, müşterilerimiz için daha geniş bir uçuş programı sunmak için arayışımıza devam edeceğiz. Ortaya bunun için fırsat çıktığında değerlendirmeye hazır olacağız" denildi. FAA ile müzakereleri sürdüren United Airlines yetkilileri, havaalanının kapasitesiyle ilgili değerlendirmelerin güncellenmesini savunuyor.

United, düzenleyici otorite ile yapılan görüşmelerin "yapıcı" olduğunu ve FAA'nin de New York bölgesindeki operasyonel iyileştirmeler konusunda istekli olduğunu vurguladı. Ancak bu gelişmelerin zaman alacağı ifade edildi. Öte yandan 29 Ekim günü askıya alınacak hizmet sonrasında United, JFK'da görevli 100 çalışanını yakın bölgelere transfer ederek işsiz bırakmayacak.

Yazarlar