SON DAKİKA
Tarih : 2017.06.15 17:53:12

United Airlines Yine Mahkemelik Oldu

Geçtiğimiz aylarda David Dao isimli yolcuya uygulanan şiddet nedeniyle manşetlerden inmeyen United Airlines, 2 sene önceki bir olaydan dolayı yine davalık oldu. Şiddete maruz kaldığını belirten 73 yaşındaki Robert Tigner milyon dolarlık dava açtı
 
Nisan ayında, çifte rezervasyon nedeniyle David Dao isimli yolcunun United Airlines uçağından yaka paça atılmasıyla sonlanan skandal hâlen hafızalarda. Aradan kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen aynı hava yolu şirketi benzer bir nedenden dolayı yine mahkemelik oldu.
 
 
73 yaşındaki Robert Tigner, 2015 yazında Houston Havaalanı'nda yaşadığı olaydan dolayı United Airlines şirketini ve iki personelini dava etme kararı aldı. Davaya konu olan şikayet dosyasında ise yaklaşık iki sene önce check-in kontuarında bagaj beklediği sırada çalışanların saldırısına uğradığı vurgulanıyor.
 
MİLYON DOLARLIK TAZMİNAT
 
Sert bir şekilde itildiği için yere yapıştığını söyleyen Tigner, vücudunda önemli yaralar oluştuğunu ve hastane masraflarının yanı sıra manevi olarak da kabul edilemez bu davranıştan dolayı United Airlines şirketinden 1 milyon doları aşan tazminat talebinde bulunuyor. Tigner, halen beyin sarsıntıları geçirdiğini söylüyor.
 
United Airlines ise yaptığı açıklamayla yolcunun maruz kaldığı muameleyi, "tüm müşterilere saygılı ve vakur davranma yükümlülükleriyle uyuşmayan ve değerlerini yansıtmayan" şeklinde tanımlayarak Robert Tigner'dan özür diledi. United Airlines aynı zamanda olayda Tigner'ı iten Alejandro Anastasia'nın işine bu nedenle hemen son verildiğini de belirtti. 
 
Şirket, gerçekleşen hadiseyle ilgili titiz bir inceleme yapıldığını ve olanlardan dolayı müşteriden defalarca kez özür dilenerek yanlışın düzeltilmeye çalışıldığını açıkladı. Ancak, karşı tarafın açıklamalarına bakılırsa United Airlines biraz geç kalmış görünüyor.
 
OKUNMAYAN BİLET YÜZÜNDEN
 
Dava dosyasına geçtiği şekliyle, 7 Haziran 2015 tarihindeki olay adım adım görüntülendi. United Airlines kontuarından kendisine okunmayan bir bilet verildiğini belirten Tigner, defalarca kez bileti yeniden bastırmaya çalışmasına rağmen başarılı olamadı.
 
Hava yolu şirketinin çalışanı kendisine yaklaşarak güvenlik noktasına ilerlemesini belirtti ancak TSA (Ulaştırma Güvenlik Birimi) yetkilisi biletin okunmaması nedeniyle Robert Tigner'ı geri çevirdi. 
 
Tigner, yeniden check-in noktasına dönmesinin ardından iddiaya göre, Alejandro Anastasia ve Lanthe Philips-Allred kendisine yardım etmeyi reddetti. İkiliyle geçen kısa bir diyalogdan sonra görevliler yolcuyla dalga geçip küfür ederek saygısızca davranmaya devam etti. Olayın devamında ise Anastasia yolcu Tigner'ı "aniden, beklenmedik bir şekilde ve vahşice itti."
 
HEM ŞİDDET HEM YALAN
 
Görüntülere bakıldığında hiçbir şey yapmadıkları görülen görevliler daha sonra 911 acil yardım hattını arayarak acil durum olduğunu belirtti. Yolcunun bilincinin açık olup olmadığını soran 911 yetkilisine "Bilmiyorum" cevabını veren Anastasia, yolcunun neden neden düştüğünü soran görevliye yine bilmediğini söyledi.
 
Tigner'ın avukatı William Hoke ise Alejandro Anastasia'nın yaptığı hareketin ağır bir cürüm olduğu ve kendisinden öfke kontrolü seanslarına girerek özür mektubu yazması ve para ceza ödemesi gerektiğini söyledi. Tigner'ın iki yıldır United Airlines müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalıştığını ancak cevap vermek bir yana tüm oyalama taktiklerinin kullanıldığını da iddia etti. 
 
William Hoke, David Dao'nun maruz kaldığı olayın medyada yankı bulması nedeniyle, şirkete net bir mesaj vermek için müvekkilinin yasal prosedürü başlattığını kaydetti.
 
Şirket daha önceki olay nedeniyle ciddi prestij ve kâr kaybetmekle kalmamış, "Bavulunuza uyguladığımız servisi size de uyguluyoruz. Uçuş öncesi fıstık yerine dişlik servislerimiz başlamıştır." gibi esprilerin de konusu olmuştu.

 

Yazarlar