SON DAKİKA
Tarih : 2023.10.04 15:36:28

Ural Airlines Uçağı, Tarladan Uçurularak Kurtarılacak

Sibirya'da tarlaya zorunlu iniş yaparak mahsur kalan Ural Airlines uçağının, tarladan uçurularak kurtarılması planlanıyor. Ural Airlines'e ait Airbus A320 tipi uçak, geçtiğimiz 12 Eylül günü hidrolik arızası nedeniyle Batı Sibirya'nın Novosibirsk bölgesinde bir tarlaya acil iniş yapmıştı.

6'sı mürettebat olmak üzere 167 kişinin bulunduğu uçakta, herhangi bir yaralanma olmadan tahliye işlemleri gerçekleştirilmişti. Ancak olay sonrası uçak da tarlada mahsur kaldı. Havayolu şirketi mahsur kalmak için yaklaşık üç haftadır uçağı kurtarmak için çalışmaları sürdürdü. Bu arada uçağın mahsur kaldığı tarladan uçurulması planının da kurtarma seçenekleri arasında olduğu duyuruldu.

Ural Airlines yetkilileri, motor akış bölümünün toprak ve samandan arındırıldığını, bir süredir yapılan test sonuçlarına göre, motorların yenilenmesine de gerek olmadığını ifade ettiler. Yetkililer, uçak yapısının derinlemesine incelenmesi ve hazırlık çalışmalarının yürütüldüğünü, ayrıca uçağı daha hafif hale getirmek için koltukların sökülmesi gerekeceğini söyledi.

Yazarlar