SON DAKİKA
Tarih : 2022.09.24 01:10:44

Vega Havacılık, “SHT-Tedarik Onaylı Tedarik Kuruluşu” Yetkisini Aldı

Parça sağlayıcılara yönelik uluslararası standartlarda başlangıç depo tesisini açan VEGA Havacılık, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylı tedarik kuruluşları talimatı kapsamında yetkilendirildi.

150 yılı aşkın kümülatif havacılık deneyimi olan ekibiyle, 1999 yılından bu yana sivil havacılık sektörüne temsilcilik, distribütörlük, danışmanlık, mühendislik ve parça temini alanlarında hizmet veren VEGA Havacılık; başlangıç deposunu geliştirip büyütmeyi, havayolu ve bakım merkezlerinin hem daha hızlı, hem de daha düşük lojistik maliyetli parça temin etmelerini hedefliyor. Bu kapsamda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden SHT-Tedarik Onaylı Tedarik Kuruluşu yetkisini alan marka, yeni yatırımlarıyla 2023 yılının ilk çeyreğinde sivil havacılık sektöründe bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor.

“Hem yakın coğrafya hem de Türki Cumhuriyetlere hizmet vermeye başlayacağız”

“En kısa sürede yetkin personelimiz ve lojistik yazılım altyapımızla sadece ülkemiz sivil havacılık kuruluşlarına değil, yakın coğrafyada özellikle Türki cumhuriyetlerdeki havacılık kuruluşlarına da hizmet vermeye başlayacağız” diyen VEGA Havacılık Yönetici Ortağı Melis Köker konuşmasına şöyle devam etti: “VEGA Havacılık olarak, özellikle pandemi sürecinin lojistik ve parça temin süreçlerine olumsuz etkisini gözlemledik. Bu kapsamda parça temini konusunda öncelikli yakın ve maliyet-efektif, çözümlerin havayolu ve bakım merkezlerinin önceliği olacağını değerlendirdik. Bu yüzden partner firmalarımızla da koordine ederek İstanbul EGS Bloklarında, parça sağlayıcılara yönelik uluslararası standartlar olan FAA AC 00-56 ve ASA-100’e de tamamen uyumlu, başlangıç depo tesisimizi açtık ve mevzuata uygun olarak SHGM SHT-TEDARİK Onaylı Tedarik Kuruluşu yetkimizi 12.09.2022 itibarıyla aldık. Katkıda bulunan tüm personelimize emekleri ve özverili sıkı çalışmaları için çok teşekkür ederim.”

Yazarlar