SON DAKİKA
Tarih : 2023.09.19 14:21:45

Vietnam’da IATA Konferansı Start Aldı

“Dünya Emniyet ve Operasyonlar Konferansı (WSOC), Vietnam’ın başkenti Hanoi’de başladı. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) düzenlediği “Dünya Emniyet ve Operasyonlar Konferansı (WSOC), Vietnam’ın başkenti Hanoi’de başladı.

Vietnam Havayollarının sponsoru olduğu konferansın konusu, "Eylemde Liderlik: Daha Güvenli ve Daha Verimli Operasyonları Sürdürmek" olarak belirlenmişti. Konferansta uçuş operasyonları, kabin operasyonları ve acil müdahalede emniyetin tüm yönleriyle incelenmesi amaçlandı. Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tran Luu Quang, Vietnam Ulaştırma Bakanı Nguyen Van Thang, ve Vietnam Havayolları Başkanı Dang Ngoc Hoa, konferansın açılış konuşmalarını yaptı.

Konferansa yaklaşık 100 havayolu şirketi, havacılık otoriteleri, uçak üreticileri ve diğer güvenlik paydaşlarından 550'den fazla güvenlik uzmanı katılıyor.Asya'nın merkezindeki konumu ve güçlü ekonomik büyümesiyle Vietnam’ın ve Vietnam Havayolları’nın önemine dikkat çeken IATA Başkanı Willie Walsh, “Güvenlik her havayolunun temel önceliğidir. Vietnam'ın ulusal havayolu şirketi olarak Vietnam Havayolları, sorumlu bir havayolu grubu olarak vizyonumuza, misyonumuza ve temel değerlerimize her zaman bağlı kalmıştır” dedi.

Konferansta, 20'den fazla havayolunun güvenlik liderlerinin imza attığı, havacılıkta “pozitif bir emniyet kültürü” geliştirilmesini desteklemek amacıyla hazırlanan IATA Güvenlik Liderliği Şartnamesi’nin lansmanı yapılacak. 20. yaşına giren IATA Operasyonel Güvenlik Denetiminin (IOSA), denetimlerin her havayolunun risk profiline göre özelleştirileceği risk bazlı bir modele doğru devam eden geçişi de gündem konusu olarak görüşülecek.

Yazarlar