SON DAKİKA
Tarih : 2022.10.18 13:02:45

Virgin Atlantic, İlk A330neo’sunu Teslim Aldı

Virgin Atlantic, Air Lease Corporation'dan (ALC) kiraladığı ilk Airbus A330neo uçağını teslim aldı (NYSE: AL). A330neo, şirketin filo dönüşümünde çok önemli bir rol oynayacak ve aynı zamanda İngiltere merkezli havayolunun 50. Airbus uçağı olacak.

Virgin Atlantic, A330neo uçağının İngiltere’deki ile kullanıcısı olacak. 13 adet A330neo siparişi (altısı ALC'den kiralanmak üzere) bulunan havayolu, nihai A330neo filosunun 16 uçaktan oluşmasını hedefliyor. A330 Ailesi, müşteriler ve rotalar açısından şimdiye kadarki en popüler geniş gövdeli uçak olurken, A330neo'nun orta ve uzun menzilli pazarındaki esnekliği rakip tanımıyor. Rolls-Royce Trent 7000 motorlarından güç alan A330neo, koltuk başına çift haneli daha düşük işletme maliyetleri sağlıyor ve önceki nesil rakip uçaklara kıyasla yüzde 25 daha az yakıt tüketimi ve karbon emisyonu avantajı sunuyor. Virgin Atlantic, halihazırda dokuz adet son teknoloji ürünü A350-1000 uçağı işletiyor.

Böylece Virgin Atlantic pilotları A330-A350 uçaklarının ortak kullanım özelliklerinden faydalanırken, yolcular da bir kusursuz uçuşun tadını çıkaracak. A330neo, ödüllü Airspace kabini sayesinde yolculara yeni bir konfor, ambiyans ve tasarım düzeyi sunuyor. Bu model, daha fazla kişisel alan, daha büyük baş üstü bölmeleri, yeni aydınlatma sistemi ve en yeni uçak içi eğlence sistemleri ve tam internet erişimi sağlıyor. Tüm Airbus uçaklarında olduğu gibi, A330neo’da da uçuş sırasında temiz ve güvenli ortam sağlayan son teknoloji bir kabin hava sistemi bulunuyor.

Uçak, ikisi havayolunun yeni Retreat Süit’lerinden oluşan özel kapılara sahip 32 yüksek sınıf koltuklarla birlikte, üç sınıfta toplam 262 yolcuyu ağırlayacak konfigürasyona sahip. Herhangi bir Trent motorunun en yüksek bypass oranından yararlanan Trent 7000, aile modellerine kıyasla yakıt tüketiminde koltuk başına önemli ölçüde iyileştirme sunuyor ve uçak gürültüsünü önemli ölçüde azalıyor. Yüzde 50 oranında Sürdürülebilir Havacılık Yakıtları (SAF) ile uçuş onayı bulunan uçağın teslimat uçuşu, Toulouse'dan Londra Heathrow'a yüzde 35 SAF karışımıyla gerçekleştirildi.

Yazarlar