SON DAKİKA
Tarih : 2018.10.05 15:02:42

Vıstajet Türkiye’de Uçuşlarını %82 Artırırken, Pazar Liderliğini Güçlendirdi

2017 yılının ilk yarısı ile kıyaslandığında Türkiye'de uçuş sayısını yüzde 82 artıran VistaJet'in uçuş saati de geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 58 yükseldi. Vistajet ayrıca, 2,5 milyar dolarlık değerlemesi ile Avrupa'nın en değerli Unicorn'larından (1 milyar dolar'ın üzerinde değere sahip özel şirket) biri oldu. Bölgede de bir önceki yıla göre yolcu sayısında yüzde 15'lik bir büyüme yakalayan VistaJet 2018'in ilk yarısında tüm Avrupa'da pozitif sonuçlar elde etti.

İlk ve tek küresel havacılık şirketi olan VistaJet, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısı ile Türkiye'de ve Avrupa'da 2018'in ilk yarısında kaydettiği gelişmeleri ve sonuçları açıkladı. VistaJet Avrupa Başkanı Philippe Scalabrini'nin katıldığı toplantıda; uçuş sayısını bir önceki yıla göre yüzde 21 artırırken, amiral gemisi olan Program üyesi sözleşmelerini geçen yıla göre ikiye katladığını açıklayan VistaJet ayrıca, müşterilerinin uçuş ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla saat satın almaları nedeniyle, Avrupa iş havacılığı sektörünün aldığı genel sonuçların üstüne çıktığını belirtti.

Scalabrini ayrıca, VistaJet'in 2017 yılında uçtuğu toplam saatlerin yüzde 41'ini oluşturan Avrupa bölgesinin, özel uçuş yapan şirketler ve kişiler için önemli bir küresel pazar olmayı sürdürdüğünü vurguladı. VistaJet, 2018'in ilk yarısında, Türkiye varışlı ve çıkışlı uçuş sayısında, yüzde 82 oranında bir artış gerçekleştirirken, bu artışın en önemli nedenleri arasında özel havacılığın rahatlığı, kolaylığı ve faydalarının yanı sıra kişi ve kurumların uçak sahipliğinden uzaklaşarak, maliyetleri düşürme ve varlık risklerini azaltma eğilimleri bulunduğunu belirtti. Uzun yolculuklar ve daha büyük kabinlere olan talebin artmasıyla birlikte VistaJet, yılın ilk yarısında uçuş saatini yüzde 58 oranında artırırken, filosundaki ülkeye ve ülkeden uçuşlarda yolcu sayısı ise yüzde 15 yükseldi.

Yazarlar