SON DAKİKA
Tarih : 2020.07.27 13:38:32

Vistara, A321neo Uçağını Aldı

TATA grubu ile Singapore Airlines Limited (SIA) arasındaki ortak girişim olan Vistara, bugün Yeni Delhi'deki ilk Airbus A321neo uçağını teslim aldı. Airbus'un Almanya'nın Hamburg kentindeki son montaj hatlarından gelen uçak, iş sınıfında tamamen düz yataklı Hindistan'ın gökyüzündeki en gelişmiş uçak kabinine sahip. Genel olarak, Vistara'nın A321neo'su, iş sınıfında 12, birinci sınıf ekonomide 24 ve ekonomi sınıfında 152 kişilik üç sınıflı bir tasarıma sahiptir.

Uçak, Air Lease Corporation tarafından kiralanan ve 2018'de imzalanan 50 A320neo ailesi uçak siparişinin bir parçası olarak hava yolu için altı A321neo'nun ilki. Tüm Vistara A321neo, en yeni nesil CFM-Leap 1A motorlarıyla güçlendirilecek. Bu uçaklar, Vistara filo operasyonlarını optimize etmek ve güvence altına almak için Airbus'un Uçuş Saati Hizmetleri Özel Destek Paketi (FHS-TSP) programı tarafından desteklenecek. Uçak, Vistara'nın mevcut 32 A320 Ailesi uçak filosunu tamamlayacak. Vistara İcra Kurulu Başkanı Leslie Thng: “Büyüyen filomuzun en son üyesi olan ilk A321neo uçağımızı ağırlamaktan heyecan duyuyoruz.

Yeni uçak, operasyonel iyileştirme, maliyet verimliliği ve karbon ayak izinde azalma sağlarken ekstra yük kapasitesi, daha fazla yakıt verimliliği ve daha yüksek menzil sağlıyor. A321 uçağımızdaki yeni kabin ürünleri, Hindistan'dan ve Hindistan'a gelen yolculara birinci sınıf ve dünya standartlarında bir uçuş deneyimi sunma sözümüzü gerçekten tamamlıyor. Tüm bu hususlar uluslararası büyüme stratejimizle mükemmel bir uyum içindedir ”diyor. Airbus Ticari Sorumlusu Christian Scherer, “Bu zorlu zamanlarda, verimlilik, ürün ve müşteri zihniyetiyle farklılaşma gerçekten önemli olan şeydir ve A321neo'mızı Vistara'nın gelecekteki stratejik hedeflerini karşılamada temel bir köşe taşı olarak görmekten gurur duyuyoruz” diyor.

“Hindistan'ın sınıfının en iyisi iş kabininde rekabet avantajı sunmanın yanı sıra operasyonlar, verimlilik ve çevre açısından önemli avantajlar, büyümekte olan bir hava yolu şirketi için gerçekten akıllıca bir yol.” A321neo, kabin yapılandırmasına bağlı olarak 240 yolcuya kadar oturma kapasitesine sahip Airbus benchmark A320 Ailesi'nin en büyük üyesidir. En yeni nesil motorlar, aerodinamik gelişmeler ve kabin yenilikleri dahil olmak üzere en son teknolojileri içerir ve yüzde 20 yakıt tasarrufu sağlar. Uçak, önceki nesil hava taşıtlarına kıyasla en az yüzde 20 azaltılmış emisyon ve yaklaşık yüzde 50 daha az gürültü alanı olarak önemli çevresel faydalar sunuyor. Bugüne kadar, A320neo Ailesi için sipariş defteri 7.445 uçakta duruyor.

Yazarlar