SON DAKİKA
Tarih : 2019.06.24 14:40:32

Yazarımız Faik Kaptan’ın Kaleminden Ekrem İmamoğlu

HASAN BAŞKAN, İMAMOĞLU İÇİN 6,5 AY ÖNCE YÜZDE YÜZ DEMİŞTİ

Sular şimdilik duruldu. Başkan silme bir farkla Ekrem İmamoğlu oldu. Kutlu olsun. İnanılmazın başlangıcı olarak İmamoğlu adının ortaya atıldığı bu yılın başlarına gidelim. Yer, Büyükçekmece Belediyesinin yeni açılan Orhan Veli Kordonboyu Sosyal Tesisleri. Tarih, 10 Ocak 2019 Çalışan Gazeteciler Günü. Başkan Dr. Hasan Akgün bölgesinde ikamet eden ulusal ve yerel basın emekçilerini kahvaltıda bir araya getirdi. Bu anlamlı davete ben de gittim.

Amacım hem bu etkinliğe katılmak, hem de baskıdan yeni çıkan kitabım “ Atatürk Havalimanı’nda 40 Yıl “ adlı kitabımı Başkana vermekti. Sabah saat 09.00’da toplandık. Ben fotoğrafta gördüğünüz masada yalnız oturuyordum. Biraz sonra Başkan geldi. Tüm masaları dolaşıp tokalaştıktan sonra benim masama oturdu. Onur duydum. Hem kahvaltımızı yapıyor, hem de sohbet ediyorduk. Bu sıcak ortamı fırsat bilerek kitabımı çıkartım kendisine takdim edeceğimi belirttim ve imzalayıp verdim. Çok mutlu olduğunu söyledi.

“EKREM İMAMOĞLU NEREDEN ÇIKTI BAŞKAN?”

Sohbet derinleşince gündemde olan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı adaylığı için çıkardığı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konumunu sordum ve aramızda şöyle bir konuşma geçti:

- “ Sayın Başkan, Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı için Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu aday gösterdi. İstanbul halkının, hatta benim bile çok iyi tanımadığım bu aday için neler söylersiniz. Hatta Ekrem Bey için Sayın Genel Başkana sizin öneriniz olduğu da söyleniyor”

- “ Bak Faik Kaptan beni yıllardır tanırsın. Beni nasıl tanıyorsan Ekrem Beyi de aynı tanı. O benden daha sakin. Kolay sinirlenmez. İnsanlara konuşurken devamlı gülümser. Çok sıcak kanlıdır. Toplumu etkiler ve kendisini kısa sürede sevdirir. Bence en iyi aday odur.”

- “Peki başkan kazanabilir mi?”

- “Bak seni temin ederim Ekrem Başkan Yüzde 100 kazanacaktır.”

- “ Anlamadım karşı tarafa yüzde bir bile şans vermiyor musunuz?”

- “Hayır, hiç kuşkun olmasın karşı tarafın Ekrem Beyin karşısında yüzde bir bile şansı yoktur.”

İşte bu konuşmalardan sonra Hasan Başkana söyleyecek bir sözüm kalmadı. Ben kuşkulu sözlerle kendisini süzerken o garsonu çağırdı ve, “ Oğlum şu su böreğinin sıcağı varsa getiriver” dedi.

Daha sonra gelen sıcacık su böreğini yerken bana dönü ve bir kez daha üstüne basarak; “ Bak gazeteci dostum, Ekrem Başkan geleceğin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıdır” dedi.

Bunları söyleyen kendi bölgesinde 1994 yılından bu yana tam 6 dönem üst üste Belediye Başkanlığı yapan bir Reis. Not: Fotoğraf Gazeteciler Bayramı günü çekilen bir kare. Sayın Başkan konuşmasını yaparken ben biraz önce beraber oturduğumuz masadan kendisini dinliyorum.

Yazarlar