SON DAKİKA
Tarih : 2020.12.30 15:11:41

Yemen’de Kabine Üyelerinin İndiği Havalimanında Patlama

Yemen'de yeni kurulan hükümetin üyelerinin içinde bulunduğu uçağın Aden Havalimanı'na inmesinin ardından, havalimanında büyük bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre patlamada 5 kişi hayatını kaybetti.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yemin eden Yemen’in yeni hükümeti Aden Havalimanına ulaştığı sırada patlama meydana geldi. Yerel kaynaklara göre, Aden Havalimanında çok sayıda patlama sesi duyuldu. İlk belirlemelere göre patlamada 5 kişinin hayatını kaybettiği, en az 20 yaralının olduğu bildirildi.

Patlamanın meydana geldiği noktada büyük bir çukur oluştu

Patlamaların, kabine üyelerinin uçaktan inmeden meydana geldiğini belirten yetkili, olayda ölen ve yaralananların olduğunu kaydetti. Kabine üyeleri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ulaştı Suudi Arabistan’ın Al Arabiya kanalının internet sitesinde yayınlanan haberde ise kabine üyelerini taşıyan uçağın havalimanına iniş yapmasından kısa süre sonra havalimanına havan mermileriyle 3 saldırı gerçekleştirildiği ve daha sonra silahlarla ateş açıldığı kaydedildi.

Haberde, kabine üyelerinin saldırıdan yara almadan kurtulduğu ve Aden'deki Maaşık Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na götürüldüğü ifade edildi.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=smhefGTAtEM

Yazarlar