SON DAKİKA
Tarih : 2018.11.01 18:25:07

Yıl Başından İtibaren Plastik Poşetler Parayla Satılacak

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Sıfır Atık Zirvesi'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "1 Ocak 2019 tarihi itibariyle plastik poşetleri ücretli hale getiriyor ve plastik poşet kullanımını azaltmayı hedefliyoruz" dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Sıfır Atık Zirvesi'ne katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen zirve, Ekim 2017'de başlayan Sıfır Atık Projesi'ne farklı sektörlerden temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Zirve kapsamında atık yönetiminin çevresel, sosyal ve etik boyutunun yanı sıra döngüsel ekonomiye katkısı tartışıldı. Zirvede ayrıca iyi uygulama örnekleri paylaşıldı. Zirvede konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "1 Ocak 2019 tarihi itibariyle plastik poşetleri ücretli hale getiriyor ve plastik poşet kullanımını azaltmayı hedefliyoruz" dedi.

"KÜLLİYE'YE ÇÖP KAMYONU GİRMİYOR"

Zirve'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan bir konuşma yaptı. Erdoğan, Ekim 2017'de başlatılan projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığının gayretli çabalarıyla güzel bir aşamaya geldiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Bakanlık binalarında başlatılan çalışmaların dalga dalga tüm ülkeye yayıldığına dikkat çeken Erdoğan, "Sevinerek ifade etmeliyim ki; uzun süredir Cumhurbaşkanlığı Külliyesine çöp kamyonu girmiyor. Personelimizi eğittik, sistemimizi kurduk, tüm atıklar kaynağında ayrıştırılarak azami geri dönüşüm sağlanıyor. Bahçe peyzajlarımızda organik atıklardan elde edilen kompost gübre kullanıyorum. İnanıyorum ki bu sistem yakın bir gelecekte tüm kamu binalarında uygulanır hale gelecektir." dedi.

Yazarlar