SON DAKİKA
Tarih : 2023.12.08 15:58:24

Yıllar Sonra Abdurrahman Yılmaz

YILLAR SONRA ABDURRAHMAN YILMAZ…

ATATÜRK HAVALİMANI’NIN EFSANE VİP MÜDÜRÜ İLE İSTANBUL HAVALİMANINDA KARŞILAŞMAK.

Abdurrahman Yılmaz kim mi?

Bilenler, çok iyi hatırlar. Atatürk Havalimanı’nda efsane VİP Müdürü. Tam 21 yıl, en tepedekinden, en alttakine kadar tüm Devlet Erkanının Atatürk Havalimanı’nda uçağa binerken veya uçaktan indikten sonra ki tek muhatabı.

Böyle bir görevi tam 21 yıl yaptıktan sonra alnının akıyla köşesine çekilip evlatlarının yanında ömür geçirmek ise ayrı bir güzellik. Şimdi bir Akdeniz kasabasında günlerini geçiren Abdurrahman Yılmaz ile önceki gün İstanbul Havalimanı’nda karşılaştık. Bir sağlık sorunu nedeniyle kısa süre kaldığı İstanbul’dan tekrar yaşamına devam ettiği kasabaya gitmek için geldiği İstanbul Havalimanı’nda uçağa binmeden önce aklına düşmüşüz. Bir Alo demesiyle yanına koştuk.

Yıllar içinde birikmiş anılarımız vardı. Zaman yetmedi ama biraz olsun hasretliği giderdik. Tekrar görüşmek üzere ayrıldık. O güzel günleri biraz olsun yaşayanlar ise, fotoğrafta soldan sağa, o dönemde Tekel Duty Free’nin Şeflerinden, sonra basın dünyasında yerel firmalarda İdare Müdürlüğü yapan Türker Altun, yanında efsane VİP Müdürü Abdurrahman Yılmaz, yanında ben Faik Kaptan, benim yanımda da o dönemin Sabah Gazetesi temsilcisi, şimdinin İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği’nin Başkanı Celal Uçan. Gerçekten çok güzel bir günde unutulmaz geçen bir 45 dakika.

Yolun ve sağlığın açık olsun sevgili Abdurrahman Yılmaz…

Yazarlar