SON DAKİKA
Tarih : 2022.07.05 16:08:48

Yolculara Yapılan Teklif Kişi Başı 10 Bin Doları Buldu

Delta Havayolları’nın Michigan-Minnesota seferinde fazladan satılan biletler için uçuşundan gönüllü vazgeçecek yolculara yapılan teklif kişi başı 10 bin doları buldu ABD’de pandemi sonrası artan uçuş talebiyle birlikte havacılık sektöründe meydana gelen kaos sürüyor. Medyada hemen hergün uçuş iptalleri, havalimanlarında yaşanan kargaşa, yer hizmetlerini adeta durma noktasına getiren aksamalarla ilgili haberler yer alıyor.

Bunun bir örneği de dün Delta Havayolları’nın Michigan'dan Minnesota'ya yapılacak uçuşu öncesi yaşandı. Fazladan satılmış biletler için görevliler uçuşundan vazgeçmeyi kabul edecek yolcu aramak zorunda kaldı. Gönüllü olarak uçuşunu iptal edecek 8 yolcuya teklif edilen para kişibaşı 10 bin doları buldu.

Uçağın yolcularından Inc. dergisi teknoloji köşe yazarı Jason Aten, bu durumu sosyal medya üzerinden paylaştı. Aten, havayolunun fazladan satılan koltuklar için sekiz gönüllü aradığını ve her gönüllüye önce 5 bin dolardan başlayan teklifin, 10 bin dolara kadar çıktığını söyledi. Görevlilerin teklifini kabul eden bazı yolcuların uçaktan ayrıldığı görüldü.

Yazarlar