SON DAKİKA
Tarih : 2021.05.18 14:45:14

Yolcuların Uçaklarda Yaptığı Rezil Hareketleri Anlatan Kabin Görevlileri

1. "Rötarlı uçuşa geldiğimizde 'sonunda geldiniz' gibi şeyler söylemek."

"O gun muhtemelen tek uçuşunuz vardı ancak benim 4 tane uçuşum olabiliyor. Geç gelmemizin sebebi başka bir uçakta rötar olması veya temizlik olabilir. Buna ek olarak genellikle uçuşlar arasında 45 dk-1 saat oluyor ve bir uçaktan inip diğerine koşmamız gerekiyor. Bu süre içerisinde yemek yememiz veya tuvalete gitmemiz gerekiyor."

2. "Uçak tuvaletinde seks yapmaya çalışmak."

"Lütfen uçak tuvaletlerinde böyle şeyler yapmaya çalışmayın. Sessiz değilsiniz ve herkes sizi duyabiliyor. Ayrıca uçaktaki en pis yer tuvalettir çünkü hiçbir zaman derinlemesine temizlenmiyor. Bir keresinde tuvalete giren çift minicik tuvaletten çıkamadığı için acil iniş yapmak zorunda kalmıştık."

3. "Emniyet kemeri uyarısı yandığı halde ayakta durmak."

"Bu ışığın yanmasının bir sebebi var. Yerdeyken uçağı durduracağımız için o ışık yanıyor. Siz ayağa kalktığınızda bu sürecin yavaşlamasına neden oluyorsunuz ve bu sadece uçaktaki yolcuları değil, arkamızda sırada bekleyen 10 uçağı daha rahatsız ediyor. Türbülanstayken de yaralanmamak için emniyet kemerlerinizi takmanız gerekiyor. Bu ışık yandığında kurala uyun."

4. "Uçaktan inerken bir sürü çöp bırakmak."

"Geçen hafta yetişkin bir çift, yere kocaman sakızlar tükürdü ve sonra üstüne bastı. Neden?"

5. "İptal olan veya rötarlı uçuşlar için kabin görevlilerini suçlamak."

"Dürüst olmak gerekirse, sizi uçağa bindirmekten veya evinize dönmekten daha fazlasını istediğimiz bir şey yok. Ancak uçakta fiziksel olarak bir sorun varsa, herkesin hayatını riske atmayacağız. Bağırmak, çığlık atmak ve bize küfretmek uçağın bir anda tamir edilmesini sağlamıyor."

6. "Pilotun sarhoş olması veya akşamdan kalması hakkında şakalar yapmak."

"Yolcu koltukları tuvaletlerden bile daha küçük ve benim tecrübelerime göre, günümüzde çoğu uçağın tuvaletinde bebek bezi değiştirme masaları var. Eğer bebeğinizin bezini uçakta değiştirmeniz gerekiyorsa, tuvalete gidin. Kimse çiş ve kaka kokusundan hoşlanmaz, özellikle uçak gibi küçük bir yerde. Saygılı olun."

7. "Yolcu koltuğunda bebeğin kirli bezini değiştirmek."

"Yolcu koltukları tuvaletlerden bile daha küçük ve benim tecrübelerime göre, günümüzde çoğu uçağın tuvaletinde bebek bezi değiştirme masaları var. Eğer bebeğinizin bezini uçakta değiştirmeniz gerekiyorsa, tuvalete gidin. Kimse çiş ve kaka kokusundan hoşlanmaz, özellikle uçak gibi küçük bir yerde. Saygılı olun."

8. "Kötü hava şartlarında uçuş iptal edildiği için pilotu suçlamak."

"Pilotum ve kötü hava şartlarından dolayı uçuşu iptal etmiştik, daha sonra terminalde kahve alırken bir yolcu yanıma gelip kahve aldığım ve zamanımızdan gittiği için bana bağırdı. Kuzeydeki bütün uçuşlar gök gürültülü fırtınalar nedeniyle iptal edilmişti ancak adam telefonundaki hava durumu uygulamasına bakarak havanın düzeldiğini ve işimi kötü yaptığımı söylemişti."

9. "Uçakta çıplak ayakla yürümek."

"Uçakta çıplak ayakla yürüyen insanları görünce onların adına utanıyorum. Özellikle tuvaletin yakınında...Daha öncesinde oraya birisinin kustuğundan eminim."

10. "Yemeklerin verildiği paketleri ve bardakları birbirinin içine sokuşturmak."

"Annem bir kabin görevlisi ve hep insanların bardakları ve tabakları birbirine sıkıştırması konusunda şikayet eder. Yemeklerin verildiği tepsiler tekrar aynı şekilde toplanır ve yerine koyulur. İnsanların yardım etmek istediğini biliyoruz ancak bu görevlilerin işlerini daha da zorlaştırıyor..."

11. "Uçak indikten sonra alkışlamak."

"Bir otoyoldan her girdiğinizde birinin alkışladığını hayal edin. Bu bizim işimiz, yapması o kadar da zor değil."

12. "Uçak indiği an ayağa kalkmak."

"İşimizi yaparken oturup bekleseniz bize daha çok yardımcı olacaksınız ama hemen ayağa kalkıyorsunuz..."

13. "Uçuştan önce yapılan bilgilendirmeleri görmemezlikten gelmek ve karşı çıkmak."

"En can sıkıcı şeylerden biri, insanların güvenlikle ilgili talimatlarımızı görmezden gelmesi veya bunlara karşı çıkmasıdır. Size çantanızı bir çıkış sırasında alamayacağınızı, önemli dizüstü bilgisayarınızı kalkış için bir kenara koymanız gerektiğini söylemekten hoşlanmıyorum. İniş, ya da emniyet kemeri işareti yanarken oturmanız gerekir. Ve hayır, bu konuda benimle pazarlık yapamazsınız. Aşağılamak ya da bize pislik gibi davranmak için bir neden yok."

14. "Valizlerini erken almak için uçak içinde sıraya girmek."

"Valiz alma bölgesine yakın durduğunuz için valiziniz sihirli bir şekilde hızlı gelmiyor..."

15. "Ayaklarını koridora uzatarak uyuyan insanlar..."

"Bacaklarınızı esnetme ihtiyacını anlasam da, ışıklar geceleri kısılıyor ve bu bizim için bir yolculuk tehlikesi. İş arkadaşlarımın karanlıkta üzerinden geçerek insanların bacaklarını kırdığını gördüm."

16. "Kabin görevlilerinden bedava içki beklemek."

"Havaalanında aldığın 3 dolarlık şeker paketini bana verdiğin için bedava alkol beklemeyi bırak..."

17. "Uçuş boyunca çocuklarına bakmayan ebeveynler."

"Uçak çocuklara uygun bir şey değil ve çocukların kendilerine zarar verebilecekleri aklınıza bile gelmeyecek bir sürü şey var."

18. "First class veya business class'a bedava bir şekilde geçmeye çalışan yolcular..."

"Pilot olmama ve bu konuda bir şey yapamamama rağmen yanıma yüzlerce yolcu gelip bana bahaneler sunuyorlar. Bu bahanelerin hiçbiri işe yaramıyor ve rahatsız edici bir durum."

19. "Uçuşa geç gelip uçuş görevlilerini suçlamak."

"Sporcu bir grup uçak kalktıktan sonra 2 saat geç geldi ve uçağa binemedikleri için tüm çalışanlara bağırıp küfrettiler."

20. "Daha önce başka bir uçuşta olduğu için her uçuşta özel muamele beklemek."

"Patronlarımız ve Federal Havacılık İdaresi tarafından kuralları uygulama konusunda bize izin verilmiyor, bu nedenle federal düzenlemelere veya şirket prosedürlerine aykırı bir şey yapmak istiyorsanız, biz de izin veremeyiz. Yolcuların kuralları çiğnemelerine izin verdiğimiz için büyük bir kişisel para cezasına çarptırılabilir ve işlerimizi kolayca kaybedebiliriz. Lütfen sadece belirlenen kuralları takip edin veya başka bir yöntemle seyahat etmeyi seçin."

21. "Ve son olarak, lütfen kabin görevlilerinin dikkatini çekmek için onları dürtmeyin."

"İnsanları dürtmeyin! Özellikle başka bir yolcuyla konuşuyorsam. Bana el salladığınızı görebiliyorum. Başka birine yardım etmeyi bırakmayacağım çünkü çöpünüzü almamı istiyorsunuz. Bana bir saniye verin zaten yanınıza geleceğim. Yanınızdan geçerken kolumuzu tutmanıza veya dürtmenize gerek yok."

Yazarlar