SON DAKİKA
Tarih : 2023.05.12 16:08:51

Youtuber, İzlenme İçin Uçak Düşürdü: 20 Yıl Hapis İsteniyor!

Geçtiğimiz yıllarda düşen uçaktan paraşütle atlayarak kurtulmayı başaran Trevor Jacob, olayın gerçeklerini itiraf etti. Dünyanın en büyük sosyal medya platformları arasında yer alan YouTube, içerik üreticilerinin direkt olarak on milyonlarca dolar para kazanmasına olanak sağlayabiliyor. Bu nedenle daha fazla izlenme ve abone sayısına ulaşmak isteyen insanların beklenmedik şeyler yaptığını görebiliyoruz. Bu kimi zaman karısını slime dolu varile sokan Osman amca olabildiği gibi bir uçağı kaza yaptıran 29 yaşındaki ABD’li Trevor Jacob da olabiliyor.

Trevor Jacob, itiraf etti: 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya!

ABD’de yaşayan Trevor Jacob, YouTube üzerinde yaşadığı maceraları, katıldığı dövüş müsabakalarını ve gittiği yerleri paylaşarak ünlenen bir isimdi. Ancak takipçi sayısında ve izlenmelerinde 2021 yılında beklenmedik bir yükseliş yaşandı. Bunun nedeni de uçak kazasından paraşütle atlayarak kurtulmuş olması ve bunu YouTube hesabında paylaşmasıydı. Fakat daha sonra federal polis olay yerini incelediğinde temizlendiğini ve delillerin karartıldığını tespit etti.

Nitekim Jacob da bu suçunu kabul etti. Hatta yapmış olduğu son açıklamada videonun kurgu olduğunu ve ürün sponsorluğu başlığı altında bir reklam anlaşması için bunu gerçekleştirdiğini söyledi. Fakat şu ana kadar 2.9 milyon izlenmeye ulaşan videonun hiçbir yerinde ne ürün yerleştirme ne de reklam bulunmuyor. Dolayısıyla YouTuber’ın bunu izlenme için yaptığı düşünülüyor. Zaten uçağın çakılma anından da görebileceğiniz gibi ne bir yangın ne de duman çıkmıyor.

Zira az miktarda yakıt koyarak havalandığı ve yakıt bittiğinde halihazırda giymiş olduğu paraşütü ve kamerasıyla uçaktan atladığı görülüyor. Yani Jacob, izlenme uğruna bir uçağı düşürdü ve olay yerinde aleyhine bulunacak kanıtları yok etti. Buna karşılık federal mahkeme de genç adam için 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılamayı başlattı. Duruşmanın anlık detayları bilinmiyor olsa da suçlarından en az birini itiraf ettiği için büyük bir ceza alacağı kesinleşti.

Yazarlar