SON DAKİKA
Tarih : 2022.01.11 14:46:21

Yusuf Akçayoğlu’na Katar’da Önemli Görev

Dünyada ve Türkiye’de Havalimanı inşaatın da çok önemli projelerde üst düzey görev yapan Yusuf Akçayoğlu, Katar Hamad Uluslararası Havalimanı’nda test, devreye alma ve taşınma süreçlerini yönetecek. Akçayoğlu’nun yönettiği MISA şirketi bu adımla Hamad Havalimanı’nın dünya kupası öncesindeki hazırlıklarını tamamlayarak uçak trafiğinin dev organizasyon sırasında sorunsuz gerçekleşmesinde önemli bir yere sahip olacak. Katar, temmuz ayında yapılacak 2022 Dünya Futbol Şampiyonası’nın ev sahibi.

MISA önde gelen projelerde

Havacılık sektörünün tecrübeli isimlerinden Akçayoğlu, İstanbul Havalimanı’ndaki görevinden ayrıldıktan sonra MISA şirketini kurmuştu. Yılların tecrübesini MISA’ya aktaran Akçayoğlu, şirketi ile dünyanın önde gelen inşaat projelerine danışmanlık yapıyor. Halen MISA’nın Almanya’nın başkenti Berlin ve Katar’da projeleri bulunuyor.

Katar’da da görev yapmıştı

Yusuf Akçayoğlu, İGA’ya 2011’de geçmeden önce uzun süredi TAV İnşaat’ın Ortadoğu operasyonunu yapmıştı. Akçayoğlu’nun en önemli çalışmalarından biri de TAV’ın hayata geçirdiği Katar Doha’daki Hamad Uluslararası Havalimanı projesi olmuştu. Anlaşmazlık üzerine Katar’dan çıkartılan yabancı şirketlerin arkasından TAV İnşaat Doha Havalimanı projesini belirlenen bütçe ve sürede tamamlamıştı. Halen Hamad Uluslararası Havalimanı, yolcu konforu ve hizmetleri ile en çok ödül alan havalimanlarından biri.

Yazarlar