SON DAKİKA
Tarih : 2020.10.19 18:09:00

Zagreb Havalimanı’da ACI Sağlık Sertifikası Aldı

Zagreb Havalimanı, havalimanlarının sağlıklı ve güvenilir olduğunu belirleyen ve ACI Dünya Sağlık Örgütü tarafından verilen Sağlık Sertifikasını almaya hak kazandı. Havalimanı Sağlık Akreditasyon Programında, seyahat eden yolcuların havalimanları ve tesislerinde güvevinilir ve sağlıklarına yönelik herhangi bir riski azaltmak adına uygulamaya koyduğu önlemler çerçevesinde Zagrep Havalimanı'nın da incelemeye aldı.

Zagrep Havalimanı'nın yetkililerinin başvurusu üzerine gerekli incelemeler ve çalışmalar tamamlanarak havalimanı sertifika almaya hak kazandı.  Dünya Sağlık Örgütü (ACI)'ye göre, şimdiye kadar dünya çapında 350 havalimanı Havalimanı Sağlık Akreditasyon Programı Sertifikası'na başvururken, altmışın üzerinde sertifika almaya hak kazandıı aldı.

Zagreb Havalimanı Genel Müdürü Hüseyin Bahadır Bedir, “Havalimanımız ve terminal binalarımız gerekli inceleme yapıldıktan sonra güvenilir olduğu tesçillendi. Biz zaten gerekli tüm önlemleri fazlasıyla alıyorduk ama alınan bu önlemleri Dünya Sağlık Örgütünün dünyaya duyurması bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır" şeklinde konuştu.

Yazarlar