SON DAKİKA
Tarih : 2017.07.20 11:39:40

İngiltere, Türkiye’ye Uyguladığı Yasağı Kaldırılacak

Alınan kararı Türk dış işleri Bakanlığına bildiren İngiltere yetkilileri Türkiye'den bu ülkeye yapılan uçuşlarda kabin içinde uygulanan elektronik cihaz yasağının kaldırma kararı aldıklarını açıkladılar. İngiltere'nin Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Bakan Çavuşoğlu'nu arayarak yasağın kaldırılmakta olduğunu öğrenildi. Karşılıklı konuşmalarda ABD'li ve İngiliz bakanlar Duncan ve Johnson'ın, Bakan Çavuşoğlu'na İngiliz makamlarının yaptığı değerlendirmenin ardından bu yönde bir karar aldıklarını söylediği belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın başkan seçildikten hemen sonra aralarında İstanbul Atatürk Havalimanı'nın da bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından, İngiltere ise Türkiye dahil 6 ülkeden gelen doğrudan uçak seferlerinde kabin içine diz üstü ve tablet bilgisayarla normalden büyük cep telefonlarının alınmasını yasaklamıştı.

ABD'nin mart ayından bu yana Türkiye'den giden uçuşlarda başlattığı uçak içinde elektronik eşya yasağı uygulaması, 5 Temmuz'da Türk Hava Yolları'nın Atatürk Havalimanı'ndan New York'a yaptığı tarifeli seferle kaldırılmıştı.​

Yazarlar