SON DAKİKA
Tarih : 2018.02.18 12:48:11

iran’da 60 Kişiyi Taşıyan Yolcu Uçağı Düştü

İran'da Tahran'dan Yasuj'a uçan bir yolcu uçağının radardan çıktığı bildirildi. Uçağın İsfehan yakınlarına düştüğü açıklandı. İran medyasına göre bir yolcu uçağı radardan kayboldu. İran Acil Durum Merkezi uçakta 60 kişi olduğunu açıkladı.

Tahran'dan Yasuj'a giden uçağın Aseman Airlines şirketine ait olduğu bildirildi. Tasnim haber ajansı uçağın İsfehan yakınlarında Samirom bölgesinde düştüğünü aktarıyor. Arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Uçağın Padena dağının yakınlarına düştüğü ve arama kurtarma çalışmaları için helikopterlerin havalandığı gelen bilgiler arasında.

Düşen uçağın 20 yıllık olduğu ifade ediliyor. İran Acil Durum Merkezi Sözcüsü uçağın dağlık bir alana düştüğünü bu yüzden ambulansların ulaşamadığını ancak bölgede helikopterlerin çalıştığını açıkladı.

Mehr habaer ajansı da sis nedniyle helikopterin alana ulaşamadığını ve bölgeye karadan ekip gönderilmeye çalışılacağını duyurdu. İran medyası düşen yolcu uçağının modelinin 'ATR-72' olduğunu da açıkladı.

PİLOT DAHA ÖNCE BİR FACİAYI ENGELLEMİŞ

Haber ajansı ISNA’ya konuşan Acil Afet ve Yardım Birimi Sözcüsü Motjaba Khaledi, “Uçak Semirom yakınlardaki dağlık alana düştü” dedi. İsfahan bölgesinin acil durum ve tıbbı destek departmanının direktörü Ghafur Rastin, “Uçağın düştüğü alan dağlık fakat olayla ilgili henüz bir şey bilmiyoruz” dedi. Fransız-İtalyan uçak üreticisi ATR firmasının yaptığı ATR 72, 78 yolcu taşıyabiliyor ve 2 pilot tarafından kontrol ediliyor. İran medyasında yer alan haberlerde, uçağın pilotunun 2013’te ATR tipi bir başka uçağı Yasuj Havalimanı’na motorun çalışmaması dolayısıyla acil iniş yaptırdığı belirtildi.

Ayrıntılar geliyor...

Yazarlar