SON DAKİKA
Tarih : 2017.02.28 11:57:09

Üçüncü Havalimanı ‘Damar’dan Tanıyacak

İstanbul Yeni Havalimanı’nın güvenliğini Proline sağlayacak. Havalimanında giriş ve çıkışlar biyometrik olarak kotrol altına alınacak, yüz tanıma ve damar izi teknolojileri kullanılacak
 
İstanbul Yeni Havalimanı’nın güvenliğini Türk teknoloji şirketi Proline sağlayacak. Anlaşma kapsamında Proline, havalimanı güvenliğinde akıllı çit, radar, biyometrik sistemler ve termal kameraların da bulunduğu yeni nesil teknolojiler kullanacak. Kurulan sistem, sabit ve hareketli kameralar ile akıllı video analiz sistemleriyle desteklenecek.
 
Ayrıca, proje kapsamında pist, apron, terminal ve otoparklar için yüksek teknolojili çözümler ile güvenli bir altyapı oluşturulacak. Giriş ve çıkışların biyometrik olarak kontrol altına alınacağı yapıda, yüz tanıma ve damar izi teknolojileri kullanılacak. Aktiviteler komuta kontrol merkezleri üzerinden izlenip, erken uyarı sistemleriyle operasyon merkezlerinin hızlı karar vermesi sağlanacak.
 
Proline; tamamlandığında sıfırdan yapılan dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı’nda çevresel sistem güvenliği, video sistem güvenliği ve erişim kontrol sistem güvenliği çözümleri kullanarak entegre bir güvenlik sistemi kuracak.
 
En güvenilir alanlardan biri olacak
 
İGA Havalimanları İnşaatı CEO’su Yusuf Akçayoğlu, Proline işbirliği ile havalimanında tüm operasyonların kesintisiz ilerleyeceğini belirterek, “Burası dünyanın en güvenilir alanlarından birisi olacak” dedi. Proline İcra Kurulu Başkanı Mehmet Doğanyiğit de akıllı güvenlik sistemleriyle potansiyel hataların en aza ineceğini belirtti.
 

Yazarlar